-

2019. november 27., szerda

A 10 legszebb szerelmes idézet

Néha jó a saját szavaink helyett hozzáértő írók, költők gondolataival kifejezni az érzéseinket. Most összegyűjtöttünk tíz szerelemmel kapcsolatos idézetet párkeresőket és párjukat már megtaláltak számára egyaránt. Olvassátok őket szeretettel.



1. Szeretni valakit nemcsak a saját boldogságodról szól. Akarnod kell, hogy ő boldogabb legyen nálad.
(Tarryn Fisher)


2. Lehet, hogy... nem tud úgy szeretni téged, ahogyan te elképzeled. De ez nem jelenti azt, hogy nem szeret... önmagához képest maximálisan.
(Anna Todd)

3. Nem attól lesz boldog egy párkapcsolat, ha egyáltalán nincsenek a két ember között összeütközések. Sokkal inkább arról van szó, hogy a boldog párkapcsolatokban másképp kezelik a konfliktusokat - és ezt meg lehet tanulni.
(Szondy Máté)

4. A szívben több érzemény férhet meg, de csak egy szenvedély.
(Eötvös József)

5. Mennél elvakultabb (...) a szenvedély, annál időtállóbb. És akkor a legszívósabb, amikor a legkevesebb benne az értelem.
(Victor Hugo)


6. Nem ez volt az első csókunk, de ez vált a kedvencemmé, mivel pont akkor történt, amikor a legnagyobb szükségem volt rá, és jelezte az életem egyik legcsodálatosabb momentumát.
(Nicholas Sparks)


7. A csók szikra, amely lángra lobbantja a tüzet.
(Antonio Skármeta)

8. Van egy gyógyszer... nagyon különleges. (...) Minden benne van. Amire szükséged van. Gyógyír mindenre. Egyszerre szeretet, bizalom, hit, erő, gyengédség... nincs jobb orvosság a világon. Minden benne van, ami az élethez kell. A boldog, felszabadult élethez. Adagolása nincs korlátokhoz kötve, sőt, az a legjobb, ha minél többet kapsz belőle naponta. A legtökéletesebb orvosság... mellékhatások nélkül. Úgy hívják: ölelés.
(Csitáry-Hock Tamás)


9. Miért szereti? Ki tudja megmondani? Ő semmi esetre sem. Szereti és ez minden. Már megpróbálta nem szeretni, és akkor elemi erővel törtek fel lelkéből a gyerekkori emlékek, a száján érezte az első csók ízét, izmaiban az első ölelés izgalmát, s maga előtt látta Emőke zavart, kipirult arcát, amikor tízéves korában megesküdött, hogy a felesége lesz.
(Berkesi András)

10. A tisztelet az első fok a szeretet lépcsőjén.
(Szvámi Ráma)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése