-

2019. szeptember 4., szerda

Rettegsz a kínos csendtől az első randin?

Mindenki retteg attól, hogy egyszer csak elfogy a közös téma és a kínos csend kellős közepén találja  magát egy fontos találkozón, amiből elég nehéz jól kijönni. Társkeresőként nem árt tisztában lenni azzal, hogy nem születik mindenki vérbeli profinak a kommunikáció területén, de ez szerencsére tanulható és fejleszthető.

 

Rettegsz a kínos csendtől az első randin?


Pár alapvető technikával megkönnyítheted a dolgodat, hogy ne legyenek kínos pillanatok a randin. Különösen az introvertált emberek érezhetik úgy hogy nem tudnak bekapcsolódni egy-egy beszélgetésbe vagy nem tudnak beszélgetést kezdeményezni… Ezért talán tartanak az első személyes találkozástól is és inkább egy online társkereső felületen ragadnak.


Hogy ez ne maradjon így örökre, ássunk a probléma mélyére...
Mi a legnagyobb probléma általánosságban? Egyszerű, azok az emberek, akik zárkózottabbak gyakran esnek abba hibába, hogy megszűrik a gondolataikat és addig nem mondanak ki valamit, amíg meg nem győzték magukat arról, hogy elég érdekes, okos, lenyűgöző a téma, amit fel akarnak vetni és meg nem győződnek arról, hogy elég lazán elő tudják adni.

A zárkózottabbakkal sokszor megesik az is, hogy egy átdolgozott nap után már egyszerűen nincs hangulatuk a beszélgetéshez. De a lentebb felsorolt technikákkal ők bele tudnak rázódni a profi kommunikátor szerepébe.

Mutatunk pár alaptechnikát, amivel fokozatosan egyre magabiztosabb társalgóvá válhatsz:

1. Ne szűrd meg a mondanivalódat: Veled is előfordult már,  hogy valamit nagyon szerettél volna kimondani, de nem merted megtenni, mert mondjuk tartottál a hallgatóság reakciójától? Vagy azért nem szólaltál meg, mert úgy érezted, hogy nem megfelelőek a körülmények. Bátran mondj ki mindent, ami megfordul a fejedben. Első körben azt javasoljuk, hogy hozzád közel álló embereken gyakorolj vagy olyanokkal, akik hozzád hasonló beállítottságúak.

2. “Ez nagyon érdekesen hangzik…”: Az esetek 99 %-ban csodálatosan működő taktika, ha érdeklődést mutatsz a beszélgetőpartnered felé és megkéred,  hogy fejtsen ki jobban egy témát. Minden ember szereti érezni, ha figyelnek rá és érdeklődnek a dolgai iránt.

3. Mesélj el egy történetet: Szeretünk sztorizni, szeretünk történeteket mondani és hallgatni is. Ha minden kötél szakad jól jön egy vicces anekdota, amivel oldhatod a feszültséget és talán a randipartnerednek is eszébe jut valami róla. Ha szerencséd van ennek nyomán hamar meg is indul a beszélgetés. Nem feltétlenül kell a saját életedből merítened, akár egy újságcikket vagy egy izgalmas hírt is feldobhatsz, amivel a napokban találkoztál.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése