-

2019. augusztus 28., szerda

Miért megy tönkre egy házasság?

A legtöbb házasság azért fut zátonyra mert nem vállalják a felek a felelősséget, nem fektetnek kellő energiát és időt bele. Valamiért a legtöbb ember azt gondolja, hogy a párkapcsolatok működnek maguktól is...

 



Pedig nem. Sokszor beszéltünk már róla, hogy a házasság kemény munka. A kezdeti fellángolás helyét egy idővel átveszi valami más, vagy egy mélyebb kötelék, vagy ha nem vigyázunk apátia kezd eluralkodni a kapcsolatban.

Általában milyen panaszok, milyen válóokok vannak és miért mondják azt az emberek, hogy nem működik a házasságuk?

Először is a szex és annak a hiánya. Egy idő után ritkulnak az együttlétek, kevesebb lesz bennük a szenvedély és az egész valahogy menetrendszerűvé válik.

Mások azt mondják, hogy a házasság ma már nem úgy működik mint a régi szép időkben. A nagyszüleink még tudták, hogy kell csinálni, de manapság esélyünk sincs rá, annyi minden megváltozott.

A közösségi oldalakat is sokan hibáztatják. Manapság nincs is magánéletünk, állandóan kapcsolatban vagyunk a barátainkkal, ismerőseinkkel és nincs egy szabad pillanatunk. Talán a párunkkal is többet találkozunk online, mint személyesen.

Persze, vannak olyan indokok egy válás esetében, amik megállják a helyüket, ha már nem működik, ha eltávolodtatok egymástól a felek és, ha a túl sok erőfeszítés már nem hozná meg a kívánt eredményt, akkor jobb szakítani. De erre a pontra csak hosszú évek során lehet eljutni, minden más indok csak kifogás. Szerinted?


Forrás: HuffingtonPost

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése