-

2019. szeptember 18., szerda

Miért jó és milyen egy ideális társkereső profilkép? - Egy fotós szemszögéből

Az internetes párkeresőkön elsődlegesnek beállított profilkép olyan mintha azt mondanád, “tessék, ez vagyok én, ismerj meg.” Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen fényképet választasz ki, hiszen sok társkereső, aki az adatlapodra téved, ez alapján fog megítélni.




Találd meg a legjobb fényt

Mielőtt a háttérrel vagy a külsőddel foglalkoznál találd meg azt a helyet, ahol nincs direkt fény, nem túlságosan árnyékos, hanem ahogy a szakemberek hívják szép, puha fények vannak, nincs éles átmenet árnyékok és fények között. Ez lesz az ideális helyszín a profilképed elkészítéséhez.

A háttér is fontos

Hidd el, egy párkereső nem csak Téged fog megnézni a képen, hanem a hátteret is, amiből rengeteg következtetést tud levonni. Figyelj arra, hogy lehetőleg 4-6 méternyire ne legyen semmi a hátad mögött. A sötétebb háttér jó megoldás lehet, arra figyelj, hogy ne legyen sokkal világosabb, fényesebb a hely mögötted, mint ahol éppen Te vagy.

Fontos a jó szög

Akár időzítőt használsz, akár megkérsz valakit, hogy készítsen rólad fotót, fontos a jó szög. Ez nem azt jelenti, hogy direkt szembe kell állnod a kamerával, mert az túlságosan igazolványkép jellegűvé teszi a végeredményt. Lehetsz lazább, mutasd a legjobb oldalad a párkeresőknek. A testeddel inkább próbálj meg elfordulni a kamerától, a fejeddel nézz vissza, a karjaiddal pedig érdemes kísérletezni, ne feszengj, nyugodtan fond magad előtt keresztbe vagy akár zsebre is teheted

Próbálkozz addig, amíg nem sikerül

Nem mindenki modellalkat, nem mindenki van hozzászokva, hogy fotózzák. Szánd rá az időt, hogy több képet készíts magadról. Ha egy óráig folyamatosan fotóztál, ha már 100 kép készült, de még mindig nem tetszik, amit látsz, akkor próbálkozz tovább. Szeretned kell azt a képet, amit kiteszel a társkereső adatlapodra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése