-

2019. július 31., szerda

Te miért vagy még mindig szingli?!

Ha létezik egy olyan lista, amin azt gyűjtöd, hogy milyen kérdéseket nem szeretnél kapni az első randin, akkor az első három helyezett között biztosan szerepel az, hogy: “És miért nincs még párod?”

 

 

Te miért vagy még mindig szingli?!


Az első reakciód valószínűleg az lenne, hogy "Miért Te miért vagy még mindig szingli." Most megnézzük, hogy hogyan lehet ennél finomabban hárítani a kérdést, ha nem szeretnél elmerülni benne.


Ettől a kérdéstől minden társkereső lelkesedése esik pár fokot, megfeszülsz és az agyad vészes kattogásba kezd, keresed a helyes választ, egy olyan kérdésre, amit csak a hozzád legközelebb állóknak lenne joga feltenni neked és nekik sem feltétlenül kellene rá válaszolnod...

A miért vagy még egyedül a legrosszabb kérdés, amit feltehetsz az első randin.

A randi alakulása 50 %-ban rajtad múlik, ha te más irányba próbálod terelni a partneredet és ő felveszi a ritmusodat, akkor szerencsétek van, mert senki sem fogja feszegetni a múlt kérdéseit, köztük azt, hogy miért nem találtál még társat.

Ha mégis felteszik neked a kérdést, akkor a javadra is fordíthatod, mindenesetre jó, ha számítasz rá. Mutatjuk mit lehet reagálni rá, mi az, ami nem kelt negatív benyomást és a számodra sem kellemetlen.

Vidámsággal és humorral könnyen elveheted a kérdés rossz szájízét. Mondd azt, hogy: “Mielőtt én elmondom, mondd el te, hogy miért vagy szingli, hiszen egy csónakban evezünk…” - Ha esetleg elfelejtette volna, hogy ő is társat keres, akkor hamar az eszébe fog jutni, hogy ő is éppen azért ül egy randin, mert eddig nem sikerült társat találnia, teljesen mindegy, hogy mióta és miért.

Az őszinteség is jó taktika lehet. Ha elmondod, hogy komolyan veszed a társkeresést és tényleg egy olyan embert keresel, akivel jól megértitek egymást, akkor meg fogja, hogy a nem vagy az egy éjszakás kalandok híve.

Ha eddig a munkád miatt nem volt időd a társkeresésre, akkor ezt is el lehet mondani bizonyos keretek között: “Eddig a karrierem építésére fókuszáltam, most szabadult fel egy kis időm, úgyhogy örülök, hogy tudtunk találkozni, alig várom, hogy jobban megismerjelek.”

Ha aktív társkereső vagy, akkor gondolkozz el egy válaszon, amivel nem árulsz el túl sokat magadról (mert első randin tényleg nem kell kitárulkoznod teljesen) ugyanakkor jó benyomást is keltesz a válasszal… Mert előbb vagy utóbb szóba fog kerülni ez a kényes téma is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése