-

2019. március 13., szerda

Lehet-e üzenetben elutasítani?

Van egy kis zavar a társkeresők fejében azzal kapcsolatban, hogy hogyan is közöljék, ha valaki nem szimpatikus nekik. Az emberek többsége zavarában nem tudja, hogyan utasítson vissza valakit, ugyanakkor, ha őt nem megfelelően utasítják el, azt hatalmas csalódásként éli meg...

 

Lehet-e üzenetben elutasítani?



Elméletben mindenki tudja, hogy hogyan nézne ki jól egy szakítás vagy meghívás visszautasítása, anélkül, hogy a másik önérzetét a sárba tiporjuk. Szemtől szembe, őszintén, úgy, hogy a másik érezze, nem vele van a probléma, sőt, senki sem hibás, egyszerűn csak nincs dolgotok együtt, nincs meg a szikra.


Elméletben… De a gyakorlati kivitelezés gyakran akadályokba ütközik: suta félmondatok, amikből nem derül ki a valódi ok és csak a találgatás marad a másiknak. De az elegáns eltűnés népszerű a társkeresők között is...

Talán az okozza  félreértést, hogy nem tudjuk eldönteni, kinek kell feltétlenül megtisztelnünk azzal, hogy szemtől szembe beszélünk vele és ki az, akinek egy üzenetben is elmondhatjuk, hogy nem tudjuk elképzelni, hogy lesz még egy randi.

Pedig a képlet egyszerű: ha valakit már elég jól ismersz, akkor személyesen kell.

Ellenben, ha valakivel kevesebb mint 3-szor találkoztál, esetleg egyáltalán nem is találkoztatok, de a beszélgetésekből, levelezésből nyilvánvalóvá vált számodra, hogy nem őt keresed, akkor elég egy őszinte üzenetben leírnod, hogy köszönöd a lehetőséget, sok sikert kívánsz neki a továbbiakhoz, de szerinted nem egymást keresitek…

Társkeresőként, különösen akkor, ha online oldalakon is próbálkozol, hozzá kell szoknod, hogy néha meg kell bántanod azokat, akiknek tetszel, de ez a szimpátia nem kölcsönös. De szerencsére, ha jól csinálod, nem fogsz maradandó nyomokat hagyni a másikban.
Ne legyünk barátok!

Arra figyelj, hogy ne legyél közhelyes, hagyd a jól bevált “legyünk inkább barátok”, “még nem állok készen egy komoly kapcsolatra...”, “nem érdemellek meg téged” és “te jobbat érdemelsz” mondatokat. Természetesen, ezeknek is lehet valóságalapjuk, de ha csak ennyit mondasz, az kevés.
Fejtsd ki egy kicsit jobban, magyarázd meg a helyzetet a te nézőpontodból és ha kell hallgasd meg a másikat is. Mert nincs is rosszabb annál, ha szerelmi ügyekben bizonytalanságban hagysz valakit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése