-

2019. március 20., szerda

A legromantikusabb magyarországi helyek

A jó idővel szerencsére egyre több időt tölthetünk a szabadban, a kültéri randevúk, utazások vagy közös túrák pedig remek alkalmat adnak minden társkeresőnek arra, hogy jobban megismerjék egymást. Összegyűjtöttük azokat a helyeket, amelyek a hangulatukkal elősegítik az egymásra hangolódást.


A legromantikusabb magyarországi helyek

Ha Te sem vagy a mindenki által preferált, sokszor az unalmasig megszokott kávéházi randik híve, akkor itt az ideje, hogy kiválassz egy célpontot az alábbiak közül és elmenjetek együtt kirándulni, kikapcsolódni is. A szerelem is könnyebben rátok talál, ha hasonló környezetben vagytok.


Fertőd

Hatalmas palotaegyüttese tökéletes úti cél, ha a klasszikus romantikára vágytok. A magyar Versailles-nak nevezett helyen bejárhatjátok a palota termeit, a parkot. Találhattok itt Muzsikaházat, Marionett-színházat, kínai házat, Bagatellt és a Vénusz-templomot is megcsodálhatjátok. Egy fél napos kirándulásra tökéletesen alkalmas. 
Lillafüred

A Szinva patak völgyében fekszik és számos látnivalóval vár titeket, például a lillafüredi vízeséssel. Magyarország legnagyobb esésű vízesését a Palota-szálló építésekor alakították ki. A Palotaszálló, nagy teraszaival, tornyaival és az alatta elterülő függőkerttel középkori hangulatot idéz. A romantikát fokozza, a gyönyörű Hámori-tó látványa, a barlangok és az is, hogy József Attila itt írta az Óda című versét, amiből egy részletet a függőkertben sétálva el is olvashattok.

Tihany

A Tihanyi-félsziget környezete már önmagában megéri, hogy ellátogassatok oda. De a sok kulturális látnivalói  és a belső tó, az apátság és a levendulamezők titeket is elvarázsolnak. Nyugodt, idilli hangulatának köszönhetően egymásra hangolódhattok pillanatok alatt.

Szalajka-völgy

Vadregényes kalandozás, túrázás a forrásokkal, patakokkal, barlangokkal díszített völgyben. Együtt megcsodálhatjátok a  Fátyol-vízesést és ehettek egy jót az őshonos pisztrángból.

Fonyód

Tóparti séták, romantikus, nyári, fülledt hangulat. Itt található a híres Kripta Villa, ahol, ha a nászi ágy fölött megfogjátok egymás kezét, örökké tartó szerelmet és boldogságot nyerhettek.

Zirc

A Bakony fővárosaként ismert Zirc az ország legmagasabban fekvő városa, elsősorban a kirándulni vágyóknak ajánljuk. Nézzétek meg a gyönyörű Cuha-völgyet, az arborétumot, csodáljátok meg a hársfákat, libanoni cédrusokat és mamutfenyőket, majd üljetek le egy tisztáson piknikezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése