-

2019. március 6., szerda

Egy fontos dolog, amit a férfiak nem értenek a nőkben

Van egy varázseszköz, ami minden párkapcsolatot, házasságot boldogabbá tesz és a férfiak   hátrányból indulnak a megszerzésében...




Egy fontos dolog, amit a férfiak nem értenek egy nőben


Mindannyian ismerjük azt a sztereotípiát, miszerint a nők könnyebben bele tudják élni magukat mások helyzetébe, egyszerűbben ráhangolódnak másokra, adott esetben jobban átérzik fájdalmát, valamint könnyebben ki tudják fejezni az érzéseiket.

Több kutatás is alátámasztotta, hogy a női agy ugyan fogékonyabb az empatikus viselkedésre, de a férfiak is lehetnek együtt érzőek.

Ennek ellenére:

1. Gyakran a férfiak nem alkalmazzák párkapcsolataikban az empatikus viselkedést.

2. Sokan nem gondolnak bele abba, hogy annak érdekében, hogy a kapcsolatuk ne válással végződjön meg kell tanulniuk a másik fejével gondolkodni, legalább egy kicsit.

3. A legtöbb férfi azt gondolja, hogy ez az egész empátia dolog nőknek való, amivel egy igazi férfi nem foglalkozik.

4. Vannak, akik a gyengeség jelének tartják figyelembe venni a másik szempontjait, együtt gondolkozni vele.

Mi a tanulság? - A férfiak ugyanolyan empatikusak lehetnek

Nem szabad hinnünk a generációról, generációra hagyományozódó sztereotípiának, sem férfiként sem pedig nőként. A férfiak igenis lehetne empatikusak, sőt kell is nekik és egy párkapcsolatban az egyáltalán nem szégyen vagy hátrány.

Az empátia nem egy érzés

Az empátia nem jó vagy rossz érzés, nem függ attól, hogy jó vagy rossz embernek tartjuk magunkat. Az empátia egy készség, ami fejleszthető és aminek segítségével boldogabbá tehetjük a kapcsolatainkat.

Az empátia egy képesség, aminek segítségével könnyen meg tudsz érteni másokat, magadat és az érzéseidet is jobban ki tudod fejezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése