-

2019. március 27., szerda

Miért jó, ha elhagyod a komfortzónádat?

A társkeresés területén fokozottan érvényes, hogy csak akkor tudunk sikereket elérni, ha feszegetjük a határainkat, illetve elhagyjuk a komfortzónánkat. Ha te is biztonsági játékos vagy, félsz a kezdeményezéstől és attól, hogy esetleg elutasítanak, de nem szeretnél minden péntek estét egyedül tölteni, akkor javasoljuk, hogy törj ki az elkényelmesedés világából, mutatjuk hogyan.


Miért jó, ha elhagyod a komfortzónádat?


Először is, gondold végig az életed pozitív élményeit, azokat, amikor azt érezted, hogy büszke lehetsz magadra, azokat a pillanatokat, amikor boldog voltál.


Nagy valószínűséggel nem egy szürke hétköznap fog először eszedbe jutni, hanem valami rendkívüli esemény. Ha tovább gondolkozol, akkor lehet, hogy arra is vissza tudsz emlékezni, hogy lehet, a siker előtt rengeteg időt és energiát kellett erre a bizonyos dologra áldozni. Vagy lehet, hogy nagy nehezen tudtad csak rávenni egy lépésre magad, de végül örültél, hogy megtetted.

Nincs ez másként a társkeresés esetében sem, sőt egy sikeres párkapcsolathoz is gyakran ki kell lépnünk a komfortzónánkból: ki mint vet, úgy arat.

Ha ezeket a taktikákat alkalmazod, az életed bármely területén, akkor egy idő után sikereket fogsz elérni.

    Tudd, hogy senki sem tökéletes: Mielőtt elvetnél egy ötletet, gondold át, hogy tényleg kivitelezhetetlen-e és nem csak a kishitűséged mondatja veled, hogy nem ér meg egy próbát…

    Inspirálj másokat: A jó példa ragadós, ha kitörsz a burokból, esetleg másokat is bátoríthatsz arra, hogy kövessenek téged, ami felemelő érzés.

    Ki a szürkeségből: Ha elkényelmesedsz, akkor egy idő után nem lesz semmi, ami igazán csak rád jellemző. Ha néha megteszel olyan dolgokat is, amik kényelmetlennek tűnnek első ránézésre, akkor egyre közelebb kerülsz önmagadhoz és ahhoz, hogy egyedi lehess.

    Legyen nálad az irányítás: A rázós helyzetek rávezetnek a saját utadra, amit sokkal kényelmesebb lesz járni, mint csak bolyongani a nagyvilágban.

    Tapasztalatgyűjtés: Azok, akik rá vannak kényszerítve a változásra, azok tudják, hogy a kényelem sokszor nem egyenlő azzal, ami jól esik neked egy adott helyzetben, sokkal fontosabb, hogy tanulj, gyűjts minél több tapasztalatot.

Ráadásként, ha kilépsz a komfortzónádból, akkor tiéd lesz az eufória érzése, elkezdesz jobban bízni magadban, az önbizalom pedig elengedhetetlen kelléke a sikeres párkeresésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése