-

2018. október 31., szerda

Egy kutatás bebizonyította, hogy aki boldog, nem lép félre

Sokan tartanak attól, hogy ha már megtalálták az Igazit, nem tudják majd maguk mellett tartani. Állandó csábításnak vagyunk kitéve, félünk attól, hogy a párunk nem tud majd ellenállni és engedni fog a kísértésnek...


Egy kutatás bebizonyította, hogy aki boldog, nem lép félre


Egy kutatócsoport úgy döntött, hogy utánajár a kérdésnek, szerencsére megnyugtató eredmények születtek, így könnyebb elhessegetni a baljós jövőképet festő gondolatokat.


A Rutgers University cspata 54, különböző korcsoportba tartozó egyént vizsgált, voltak közöttük párkapcsolatban élők és egyedülállóak is. Előső körben arra kérték a párban élőket, hogy értékeljék a saját kapcsolatukat egy elégedettségi skálán, majd különböző profilokat mutattak nekik és megkérték őket, hogy fogalmazzák meg, mennyire vonzó számukra a képen szereplő személy.
Azonban volt egy csavar is a történetben, arról nem tudtak a kutatásban résztvevők, hogy  szerkesztett képeket látnak, úgy módosították a fotókat, hogy a lehető legszexibbnek, legvonzóbbnak lássák őket a vizsgálati alanyo. Például szimmetrikus arcok, vastag ajkak és nyílt tekintet jelent meg a fényképeken.

Az eredmény meglepte a kutatókat is: azok az emberek , akik kiemelkedően jónak írták le a párkapcsolatukat, kifejezetten taszítónak találták a képeken szereplő csodanőket és férfiakat. A szakemberek ezt annak tudják be, hogy a boldog párkapcsolat hatása torzító, lefokozó hatással bír mások iránt.

Persze, minden párkapcsolatban vannak apró problémák, gondoljunk csak a rossz kommunikációra vagy arra, amikor a korábbi kapcsolatokban szerzett rossz tapasztalatok rá nyomják a bélyegét a kapcsolatra. Ezeken szerencsére lehet javítani és minél boldogabbak vagytok, annál valószínűtlenebb, hogy belép egy harmadik személy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése