-

2018. október 24., szerda

A legjobb szerelmes könyvek

Sokszor jól esik társkeresőként ábrándozni a szerelemről, romantikus hangulatba kerülni, ebben segíthetnek a zenék, filmek és a könyvek is. Az előző kettő témáról már írtunk, elárultuk, hogy nekünk mik a kedvenceink, úgyhogy most sorra vesszük a legjobb könyveket, amelyek a szerelem jegyében íródtak.


A legjobb szerelmes könyvek

Itt a nyár, a tóparton vagy a strandon töltött idő elengedhetetlen kelléke egy jó könyv, ha te is a romantikus regények szerelmese vagy, akkor most lesz miből válogatnod. És hátha olvasás közben az Igazi is rádtalál…


1.    Moyes, Jojo: Mielőtt megismertelek:

Louisa Clark, a könyv főszereplője minden szempontból elégedett az életével. Szereti a csendes kisvárost, ahol születése óta él, a munkáját a városka egyik kávézójában, a családját és a párkapcsolatával is meg van elégedve... De hirtelen minden a feje tetejére áll. 
Will Traynor is hasonló helyzetbe kerülül, emiatt elkezd gyűlölettel nézni az életére: barátnője elhagyja, a munkája oda és el kell költöznie egy poros kisvárosba, ahol egy új gondozó látja el, Az új lány elviselhetetlenül optimista Will szemében elképesztően felszínes... De mégis el kell viselniük egymást valahogy.

2.    Pearse, Lesley: A múlt nyomában

Visszaugrunk az időben és a romantika mellé a bűntény szálai is keverednek. A regény 1953-ban játszódik, Angliában, ahol a nép II. Erzsébet királynő koronázását ünnepli. főhősunk, Molly Heywood gondolatai viszont  teljesen máshol járnak.  A húszas éveiben járó lány, aki apja vegyesboltjában dolgozik Somerset egyik aprócska falujában, az ünnepséget hátrahagyva barátnője házához siet. Az erdei lakban rettenetes tragédia fogadja: Cassie-t meggyilkolták, és hatéves, félvér kislánya, Petal nyom nélkül eltűnt. Cassie múltjáról nem lehet tudni semmit, Molly elhatározza, hogy Londonba költözik és megkeresi a kislányt, a nagyváros viszont kifog rajta, vajon segítőtársra talál ezekben a nehéz napokban?

3.    Mack, Karen; Kaufman, Jennifer: Freud szeretője
Bécsben járunk és egészen a századfordulóig tekintünk vissza, Minna Bernays, társalkodónő kalandjait kísérhetjü végig, aki munka nélkül maradva váratlanul az utcára kerül. Tudja, hogy az egyeten mentsvára az lehetne, ha megházasodna, ezért nővéréhez fordul, annak reményében, hogy segítségével megtalálhatja a párját. Nővére, Sigmund Freud felesége, kapcsolatuk széthullóban van, Minnát pedig lenyűgözi a férfi lenyűgözi a férfi és a felfedezései.

4.    R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy

Ezúttal Magyarországon járunk, egészen pontosan 1541. augusztus 29-én, amikoris Szulejmán elfoglalja Buda várát. Történelmünk egyik legnagyobb fordulópontján egy fiatal magyar lány élete is gyökeresen megváltozik: Illésházy Anna, udvarhölgyé. Egy olyan udvarhölgy, aki nagy titkot őriz, hiszen Izabella királyné és Fráter György egy felelősségteljes feladattal bízta meg. Kalandok sorát kell kiállnia és az ellenségei mellett saját magával is szembe kell néznie.  A valós történelmi eseményeken alapuló romantikus kalandregényben titok, hazugságok, gyilkosság és egy szenvedélyes szerelem hozza közelebb a ma olvasó számára ezt a letűnt időszakot.

5.    Forde, Katie: Tökéletes megoldás:

Bella Castle három évvel ezelőtt beleszeretett valakibe, aki nem lehetett az övé. Úgy döntött, hogy összetört szívvel ugyan, de elhagyja szülővárosát. A csalódáson túllépve, új életet teremtett magának és ingatlanügynökként dolgozik. Szereti új otthonát, új munkahelyét és új barátját, Nevilt is, aki történetesen a főnöke is egyben. Nevil megkérte a kezét, az esküvőre készülnek, de a férfinak máshol járnának a gondolatai... De hamarosan Bella is másfelé fordul, hiszen váratlanul felbukkan Dominic, régi szerelme, az tervezett esküvő pedig veszélybe kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése