-

2018. október 17., szerda

Amiért egyetlen nő sem irigyli a férfiakat

 Akármilyen modern korban élünk is, egyelőre az a bevett szokás, hogy a férfi kéri meg a nő kezét. Nem irigyeljük ezért a nagy kihívásért az erősebbik nemet, nézzük meg, milyen kihívásokkal kell szembenéznie a férfiaknak, ha már megtalálták az Igazit.


Amiért egyetlen nő sem irigyli a férfiakat


A nagy kérdést bizony a férfinak kell feltennie, ezelőtt viszont jó, ha átgondolja az alábbi pontokat.

Csak ő?

A szabadság fontos egy párkapcsolatban, sokak számára a szexuális szabadság is. Ha sokkol a gondolat, hogy ő lesz az egyetlen nő az életedben, akkor még nem állsz készen a házasságra, várj egy kicsit.

Lehet, hogy nemet mond!

Elvileg ezen a szinten már hinned kell abban, hogy a másik szeret eléggé ahhoz, hogy hozzádmenjen. Ha egy férfi erre hivatkozva nem meri megkérni a barátnője kezét, akkor valószínűleg a saját érzéseiben sem biztos.

Valóság vs. romantikus film

Azt gondolnánk, hogy kizárólag női "betegség" a filmebillő romantikára vágyni a való életben. A férfiakhoz is begyűrűzött Hollywood, az álomnőt szeretnék álomkörülmények között eljegyezni. A világháló tele van hasonló romantikus próbálkozásokkal, de hidd el, nem a lánykérés filmbeillősége fogja meghatározni a házasságotokat, a kevesebb néha több.

Gyűrű?

Alapkérdés a gyűrű kérdése, vajon lehet feleségül kérni valakit gyűrű nélkül is? Aztán majd együtt elmegyünk kiválasztani? Ha fogalmad sincs arról, hogy vajon milyen méretű gyűrűt hord, akkor érdemes szakértő véleményét kérni, vagy akár egy barátot segítségül hívni, mint, hogy előre lelődd a poént.

Mennyiért vegyek gyűrűt?

Bár sokan szeretnék elhitetni velünk, hogy a gyűrű ára reprezentálja a szerelmünk mértékét az imádott nő felé, ez nem igaz. Annyiért vegyél eljegyzési gyűrűt, amennyiért belefér, az esküvőre úgyis egy vagon pénzt kell majd még áldoznotok...

Mikor?

Lehet, hogy az előzetes terveket keresztühúzza egy váratan esemény, ilyenkor érdemes elnapolni a lánykérést, hiszen később akár rossz emlékeket is idézhet a rossz időzítés.

Nem kell a papír

Manapság már nem meglepő, hogy házasság nélkül, élettársi viszonyban élnek a párok, de ez csak akkor működhet, ha mindketten ugyanúgy vélekednek a dologról és megbeszélik, hogy a papír nem változtat semmin. A külvilág felé mégis hivatalosabbnak és komolyabbnak tűnik egy házassági ceremóniával megpecsételt viszony.

Ne használd időhúzásra

Végül egy nagyon fontos kérdéskör: vannak, akik úgy érzik, még nem állnak készen a házasságra, de a barátnőjük már elvárná, hogy komolyabbra forduljanak a dolgok. Ilyen esetben jó kibúvónak tűnhet egy évekig elhúzott eljegyzés. De ne áltasd magad, előbb vagy utóbb mindenki gyanút fog, ha maximum két éven belül nem vezeted oltár elé a jegyesedet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése