-

2018. szeptember 26., szerda

A közös sorozatnézés erősít a párkapcsolatot

Ma már a legkülönfélébb párkapcsolati témákat veszik górcső alá a tudósok, annak érdekében, hogy megfejtsék, mitől működhet jól a szerelem. Ezúttal a sorozatnézés kapcsolatra gyakorolt hatását vizsgálták.


A közös sorozatnézés erősít a párkapcsolatot
Felirat hozzáadása

Az Aberdeen Egyetem kutatói arra jöttek rá, hogy a közös élmények, mint például a sorozatnézés vagy ugyannak a könyvnek az elolvasása olyan hatást kelthet a párkapcsolatban, mintha a feleknek közös baráti társasága lenne.
Ez különösen a friss párkapcsolatokban lehet fontos, ahol még a hiányoznak a különböző élmények, így a sorozatozás segítségével közelebb érezhetik magukat a felek egymáshoz.

A kutatók több mint egy éven keresztül kísérték figyelemmel a vizsgálatban résztvevő párok kapcsolatát, azt is mérték, hogy mennyire vannak megelégedve a viszonyukkal. Az eredmények alátámasztották az elméletet, hiszen azok voltak a legelégedettebbek, akiknek vagy közös volt a baráti köre, vagy együtt fogyasztottak valamilyen médiaterméket, például sorozatot.

És, hogy mi erre a magyarázat? A karakterekről és sorozat történéseiről való beszélgetés ugyanúgy az összetartozás élményét erősítik, mint mondjuk a baráti társaság. Ez a megoldás áadásul azért is nagyon jó, mert nemcsak rendszeres közös programot biztosít, amit együtt várhatnak, készülhetnek rá felek, hanem egy olyan valóságot is kreál a párok számára, ahova újra meg újra visszatérhetnek - ugyanúgy, ahogy a rendszeres baráti találkozók, közösségi programok esetében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése