-

2018. augusztus 29., szerda

Tartsd meg a tüzet! - Kutatók tanácsai pároknak

A hétköznapokban néha elfelejtjük, hogy nekünk is tennünk kell azért, hogy egy kis színt csempésszünk az életünkbe. Hiba azt várni, hogy a másik mindent megadjon nekünk. Mindenki felelős a saját boldogságáért is. Lássuk, hogy a kutatók szerint mi mindent tehetünk az ügy érdekében...

Tartsd meg a tüzet! - Kutatók tanácsai pároknak



 Különböző kutatások szerint, ha erre a hat dologra odafigyeltek a párkapcsolatotokban, akkor hosszú és vidám évek elé néztek. Úgyhogy hajrá!


Csók
Egy szenvedélyes csók különböző folyamatokat indít el az agyunkban, ezek hatására hormonok és más kémiai anyagok kerülnek a szervezetünkbe, amelyektől jobb lesz a hangulatunk és a kedvünk.
Kutatásokkal bebizonyították, hogy ha egy pár többet csókolózik, akkor boldogabbak.
Érintés
Az érintés a csókhoz hasonlóan beindítja a hormontermelést. Egy 20 másodperces ölelés hatására például oxitocin kerül a testünkbe, ami erősíti a bizalmat és csökkenti a félelmet. Ezáltal érzelmileg nagyobb biztonságban érezzük magunkat a kapcsolatban és közelebb tudunk kerülni a párunkhoz.
Pozitív illúziók
Bármennyire is meglepő, a kutatások szerint azok, akik reálisan látják a párjukat, kevésbé boldogok, mint azok, akik a valósnál pozitívabban ítélik meg a másikat. Nem azt mondom, hogy a valóságtól teljesen elrugaszkodva, rózsaszín ködben élj vagy hogy hagyd figyelmen kívül a figyelmeztető jeleket. Inkább azt, hogy szavazz bizalmat a párodnak, lásd egy kicsit ügyesebbnek, okosabbnak vagy rátermettebbnek, dicsérgesd őt, és meglátod, könnyen lehet, hogy beteljesíti a neki megelőlegezett szerepet.

Füllentés
Fontos, hogy őszinte legyél a kapcsolatodban, és mindent meg tudjatok beszélni a pároddal, kutatások azonban azt mutatják, hogy vannak olyan helyzetek, ahol a teljes őszinteség nem a legjobb megoldás. Ha a párod most volt fodrásznál vagy felveszi a legújabb ruháját, és megkérdezi, hogy néz ki, lehetőleg ne nyers őszinteséggel közöld, ha nem tetszik, amit látsz!
Beszélgetések
Ne csak a munkáról, a pénzügyekről vagy a gyerekekről beszéljetek, hanem arról is, hogy milyen érzések, gondolatok, kételyek vannak a fejetekben. Mi az, ami a másikat mostanában nyomasztja és mi az, ami boldoggá teszi? Mire vágyik? Milyen céljai vannak? Mitől fél?
Nevetés
A humor és a nevetés nagyon fontos szerepet tölt be egy kapcsolatban. Oldja a stresszt és a feszültséget. Veszekedések során a humor használata csökkentheti a haragot és közelebb hozhatja a feleket egymáshoz. A mindennapokban pedig jobb hangulata és közérzete lesz tőle az embernek, pozitívabban és nagyobb kedvvel áll neki a dolgoknak, és egy rövidebb távollét után már alig várja, hogy a párjával jól elszórakoztassák egymást.

Forrás: Boldogságkulcs.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése