-

2018. augusztus 22., szerda

Hibák az első randin - pasiszemmel

Hibák. Hibák mindig voltak, vannak, és lesznek is. Tökéletes nincs, és talán jobb is így. Az első randin általában nem ismerjük még eléggé a másikat, ezért elég könnyű hibázni. Nem tudjuk, hogy mit vegyünk fel, hova menjünk, mit csináljunk, miről beszéljünk, miről ne beszéljünk, baj, ha sokat beszélek, vagy tetszik majd neki? Sok kérdés merül fel az emberben, különösen egy nőben. De nézzük meg mit lát a férfi. Milyen hibákat követnek el a nők pasiszemmel?


Hibák az első randin - pasiszemmel

1. Ne szervezz mást aznap estére! 
Lehet, hogy úgy gondolod, ez még úgyis csak egy első randi, biztosan nem lesz egész estés program, utána még elmehetsz ide-oda. Ha így is van, a férfinak akkor is rossz érzés, hogy ő csak amolyan 8 és 10 közötti terv a számodra.

2. Ne add elő, hogy zavarban vagy!
Egy első randin mindenki zavarban van valamilyen mértékben. Nem ciki, ha ez kiderül rólad, sőt még aranyos is tud lenni, a férfiban ugyanis felébreszti a domináns és védelmező hajlamot. Annál viszont kevés rosszabb létezik, amikor egy randipartner úgy próbál védekezni a saját idegessége ellen, hogy tematizálja azt: arról beszél, hogy zavarban van és felveszi a zavarban levő szerepét. Ezzel pedig csak azt éri el, hogy elbizonytalanítja a másikat is, és melyik férfi szeret zavarban lenni?

3. Ne rúgj be!
Magától értetődőnek tűnik ez a tanács, de nem teljesen az. Pontosítsunk: akkor se rúgj be, ha italozás a program, és ha olyan férfival randizol, akinek imponál, ha egy nővel együtt lehet inni. Később berúghattok együtt épp eleget, ha összejön a dolog, miért kéne már most elkezdeni? Részegen kiszámíthatatlan leszel, és elkövethetsz egy csomó olyan hibát, amiket itt a többi pontban felsorolunk.

4. Ne tervezz előre!
Az egyik legtipikusabb női hiba, és most nem is arra a szélsőséges esetére gondolunk elsősorban, amikor valaki félóra után már a leendő közös gyerekek nevének témáját hozza fel. Elég lehet például a következő randi időpontjának kérdése: szóba kerül a beszélgetés során, hogy mindketten szeretitek a színházat, és te már fel is veted, hogy menjetek el erre meg erre, ekkor meg ekkor... Ne tedd! A férfi úgy fogja érezni, hogy idejekorán el akarod venni tőle a lehetőséget, hogy ő (is) dönthessen: akar-e folytatást, és ha igen, hogyan?

5. Ne tárulkozz ki!
Az rendkívül imponáló, ha valaki nyílt és őszinte egy első randin, és természetesen a másik elvileg azért megy oda, hogy minél jobban megismerjen, de azért mindennek van határa. Nem kell már az első alkalommal az egész életedet elmesélned, a lelki és társas problémáidról nem is beszélve. Ha így teszel, a pasi úgy fogja érezni, csak egy olyan magányos nő vagy, akinek nincs kivel beszélgetnie, és végre valakire ráöntheti a bajait. No és egy nő sokkal izgalmasabb, ha mindig kicsit rejtélyes marad.

6. Ne feledkezz meg a másikról!
Az előzőhöz szorosan kapcsolódó tipikus hiba. Gyakran előfordul, pláne akkor, ha az asztal másik oldalán ülő férfi kiváló és érdeklődő csevegőpartner, hogy a randevú során végül csak semleges témákról, avagy a női fél dolgairól esik szó. Pedig elvileg te is azért mentél oda, hogy őt megismerd, nem? A pasi észre fogja ezt venni, és arra fog gondolni, hogy téged nem is érdekelnek az ő gondolatai, hogy neked csak egy férfira, és nem pont őrá van szükséged.   

7. Ne vallass!
Az előző pontban foglaltak ellentéte, a ló túloldala, amikor a másik iránti érdeklődés faggatásba megy át. A legapróbb részleteket felesleges már az első randin megtudni a másikról, az pedig különösen kínos, ha a pasi úgy kezdi magát érezni, mint akit épp tesztelnek. Ezt úgy érheted el, ha nemcsak kivallatod olyan dolgokról, amik szemlátomást nálad egy ideális kapcsolat feltételeit jelentik, de még értékeled is a válaszait. Ne tedd!

8. Ne nevesd ki!
A humor mindig jól jön egy első randin - oldja a zavart, egymásra hangolja a feleket. Azonban nem mindegy, hogy vele nevetsz, vagy rajta. Az utóbbi valószínűleg mélyen sérteni fogja a férfiúi önérzetét, még ha te nem is úgy gondoltad - hisz honnan tudná, hogy pontosan hogyan gondoltad, ha még alig ismer?

9. Ne legyél csöndben!
Ha a humor az első randi legjobb barátja, akkor a csend a legnagyobb ellensége. Nincs kínosabb, mint amikor két ember, aki elvileg egymás miatt ment oda, végül szó nélkül üldögél egymás mellett. Oké, ha nem tudtok miről beszélgetni, akkor sanszos, hogy nincs is az egésznek értelme, de léteznek zárkózottabb férfiak, akiknek egy kis kommunikációs segítségre van szükségük a beinduláshoz - és léteznek hallgatagabb nők, akiknek meg kell egy első randin erőltetniük magukat, különben a másik azt fogja hinni: nincs közös témájuk.

10. Ne akarj másnak tűnni!
Végül, de nem utolsósorban a talán legfontosabb szabály. Ha azt érzékeled, hogy a pasinak ilyen meg ilyen típusú nő jönne be, ne akarj olyannak tűnni, ha nem vagy az! Egyrészt cseppet sem biztos, hogy jól ítéled meg, mennyire fontosak számára azok a vélt tulajdonságok. Másrészt előbb-utóbb (inkább előbb) úgyis észre fogja venni a kamuzást. Akkor meg minek?       


Hiába gondoljuk, hogy a férfiakat csak két dolog érdekli, azért nekik se mindegy, hogy milyen az első randevú.
Forrás: Life.hu        

1 megjegyzés: