-

2015. december 31., csütörtök

Dr. Kollár: Hogyan gondolkozz a design szemléletben?

A Cronos Társkereső tanácsadói, a Dr. Kollár Coaching a design gondolkodás úttörői. Nem baj, ha számodra is ismeretlen ez a fogalom, a cikk átolvasása után világossá válik, hogy hogyan tudod alkalmazni, akár párkereső vagy, akár már párkapcsolatban élsz. 






Magyarországon az első házasságok válási aránya 50%, a másodiké az előzetes várakozáshoz képest sem csökken, sőt! A statisztika konkrétan 60%-ot mutat. Mi lehet az oka, hogy bár 100-szor is megfogadjuk, nem követjük el ugyanazt a hibát, mégis zátonyra futtatjuk a hajónkat? Képtelenek lennénk tanulni a kudarcainkból?

Igen, többnyire óriási nehézséget jelent, hogy felülírjuk a szokásainkat, kedvenc sormintáinkat, eldobjuk a ránk erőltetett kliséket. Ehhez kevésnek bizonyul két tucat elszalasztott lehetőség, elpazarolt élet, elveszett, felszívódott, apját sirató gyermek. De ez még nem minden.

A XXI. századi, shakespeare-i szerelem igen törékeny. Hamar elillan a varázs, a szürke hétköznapok felőrölnek.

Nehéz a végzet asszonyát hozni, miközben gyerekek lógnak rajtunk és a szemetet cipeljük le a konténerhez. DE nem lehetetlen!

Egyszerűen csak fel kell tenni a kérdést:

"ESZKÖZ LEGYEK VAGY MŰALKOTÁS?"

Ez a szlogen például máris a művészetből kölcsönzött, életvezetési stratégia.

A progresszív művészetterápia show az orrunk előtt kínálja a receptet, hogy kell(ene) ezt csinálni, megvalósítani a gyakorlatban, mert a szemetet kétségtelenül le kell vinni, de kérdés, hogy csináljuk, mi következik ebből és utána!

Hogyan váltsuk aprópénzre a felfejtett kódot? A progresszív művészetterápia show-n ezt mutatjuk meg.

A DESIGNGONDOLKODÁS MINDENKIÉ!

Európa első designgondolkodás képzésének nyitó programja egy művészeti show: Horváth Éva Mónika képzőművész-performert (Menyhárt Jenő, Európa Kiadó, felesége) alkotás közben elemzik a designgondolkodás hazai iskolájának tanárai. Autentikus, valódi és hiteles művész alkotási fázisait szedik elemeire tudományos igénnyel, de gyakorlati célból. Ebből rekonstruálják, azonosítják a designgondolkodás szabályait. A tetten ért heurisztikákat, gondolkodási algoritmusokat, az "okos kéz" működési folyamatát átültetik a hétköznapi életbe.
Dr. Kollárné Déri Kriszti

Párkapcsolati edző

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése