-

2015. december 8., kedd

A társkeresési függőségről

Általában nem nézik jó szemmel, ha kilépve egy kapcsolatból már azonnal egy másikba lépsz át. Mi is azt tapasztaljuk, hogy sok társkereső esik abba a hibába, hogy meggondolatlanul vág bele a böngészésbe és köteleződik el. Eláruljuk, hogy hogyan kerülheted el azt, hogy negatív tapasztalataid legyenek.

 

 


Nehéz dió az újrakezdés, nem csak a párkeresés területén. Bármennyire is szeretik letagadni az ilyenkor érzett fájdalmukat az emberek, akkor is szükségük van egy rövidebb vagy hosszabb feldolgozási időszakra. Természetesen egyén- és helyzetfüggő, hogy ki hogyan viseli a változást, mégis van pár alapkérdés, amit érdemes tisztáznod magadban, mielőtt regisztrálsz egy társkereső oldalra, mert akár a sikerességed is múlhat rajta:

Tényleg szeretnék új kapcsolatot vagy csak hiányzik az exem?
Tényleg tudok tiszta lappal indulni, ha időről időre még azon gondolkozom, hogy miért így lett vége?
Hogyan tudom megvédeni a páromat az esetleges csalódásoktól, amik abból adódhatnak, hogy még nem állok készen az új kapcsolatra?


Az igazi kérdés viszont minden kételkedés mögött az az, hogy valóban meggyógyíthat-e egy összetört szívet egy új kapcsolat.
Sokan azt gondolják, hogy az új kapcsolat csak azért kell, hogy elfeledkezz a fájdalmaidról. Pedig, ha jobban belegondolsz egy új kapcsolat segíthet abban is, hogy újra magadra találj, hogy azokat a berögződéseket, rossz szokásokat le tudd vetkőzni, amik a korábbi kapcsolatodból hátramaradtak.

Egy Amerikában készült felmérés szerint az emberek többsége inkább minél hamarabb visszaül a nyeregbe és ismerkedni, randizni kezd és csak a megkérdezettek 39 %-a mondta azt, hogy mielőtt újra nyitna a külvilág felé, először magában rendezi a dolgokat. Kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is...

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése