-

2015. november 25., szerda

Lehet-e színlelni a boldogságot?

Ahogy közelednek az ünnepek egyre több az érzelem körülöttünk, egyre több helyről hallhatjuk azt, hogy legyünk hálásak, azért, amink van, töltsük meg a szívünket szeretettel. De mi van akkor, ha nem érezzük át, nem tudjuk megélni ezt az ünnepi hangulatot?



Akkor egyszerűen hagyd abba. Ha nem tudsz őszintén örülni, őszintén hálás lenni, akkor valahol máshol kell kell elkezdened az ünnepre való készülődést. Hogy miért? Azért mert egyszerűen nem lehet kikényszeríteni ezt az érzést. A boldogtalanság ugyan nem egészséges, de az sem az ha megjátszod magad.

Vizsgáld meg a jelenlegi érzelmi állapotodat, ha nem vagy túl jól akkor inkább azon gondolkozz el, hogy mi miatt érzed rosszul magad. Történt-e valami, ami elkedvtelenített? Mit tanulhatsz az adott szituációból? Hol lehet a megoldás, ami kivezethet ebből a gödörből, vagy mi az, ami kicsit is boldoggá tesz ezekben a nehéz pillanatokban?

Ha az ünnepekre készülve sem tudsz teljes szívből hálás lenni, akkor először válaszolj őszintén ezekre a kérdésekre:

Valami vagy valaki okozott neked csalódást az elmúlt időszakban?

Ha igen, akkor mit tehetsz azért, hogy jobban érezd magad?

Ebben a pillanatban mi az, aminek tényleg örülsz?

Nem kell nagy dolgokra gondolnod, az apróságok is örömet szerezhetnek. Például a reggeli kávé, egy-egy kedves szó vagy az, hogy tudod számíthatsz valakire. Az igazi hála őszinte és csak téged jellemez, csak a tiéd.

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése