-

2015. szeptember 30., szerda

Macsó helyett az érzékeny az új férfiideál

Talán nálunk, Magyarországon még nem kapott akkora figyelmet az az Instagramon terjedő kampány, ami a férfiak érzékeny oldalát próbálja megmutatni. A feltöltött fotók tanulsága szerint, ha egy férfi kimutatja az érzéseit és nem rejti el a könnyeit, akkor az egyértelműen szexi. Kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre is, de előbb nézzük meg mit mondanak a szakemberek.


Dr. Emily Morse, szexológus szerint az érzékeny férfi nem új jelenség, egyszerűen arról van szó, hogy a közösségi oldalaknak köszönhetően nagyobb nyilvánosságot kaphatnak azok, akik fel merik vállalni ezt az oldalukat is.

A kérdés már csak az, hogy mi lesz azzal az elvvel miszerint nők a macsókra buknak? Az érzelmes posztokat elnézve úgy tűnik, hogy leáldozóban van a macsók csillaga, az új férfiideál az érzékeny férfi.

Dr. Morse szerint viszont nem feltétlenül kell elbúcsúzni a rosszfiúktól, ha rövidtávra tervezünk, mélyre nyúló biológiai, szexuális és szociológiai okai vannak annak, hogy a nők miért vonzódnak a férfias férfiakhoz. Olyan tulajdonságaik vannak a macsó karaktereknek, mint például az önbizalom és a kockázatvállalásra való hajlandóság, ami elsőre szimpatikus lehet a hölgyeknek, de mostanában egyre többen ráébrednek, hogy hosszútávon nem feltétlenül előnyösek ezek egy párkapcsolatban. Tehát ahelyett, hogy egy érzelmileg elérhetetlen férfi után vágyakoznak, taktikát váltanak és keresnek valakit, aki értékeli őket és szeretettel, tisztelettel bánnak velük.

Úgy tűnik tehát, hogy a nők a 21. században inkább választják az érzelmi biztonságot adó férfit, persze nem azt a típust, aki túlságosan feminim, hanem azt, aki, nem fél elejteni pár könnycseppet.

Dr. Emily Morse szerint mindez a feminista mozgalmak eredménye, ami az 1960-as és 70-es években a munkahelyi egyenlőtlenségek megszüntetésére, a jobb munkahelyi és fizetési feltételekre összpontosított. Mindez lehetővé tette, hogy a nők fokozatosan sokkal felvilágosultabbak, erősebbek és függetlenebbek legyenek.

A letűnt korszak férfias férfiideálja többé már nem vonzó a nők számára. Az érme másik oldala pedig az, hogy többé a férfiak sem az otthonülő, csendes háziasszony típust keresik, inkább az önálló független nőt.


Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése