-

2015. június 16., kedd

Mi lesz velem egyedül?

Lesz tíz macskám és nyálas sorozatokat nézve fogok megöregedni, egyedül. Vagy: agglegényként pornóújságokat nézegetve, esténként egyedül sörözgetve, a kanapén ülve fogom végezni... egyedül.


Valljuk be, a legrosszabb forgatókönyv már mindenki fejében megfordult a társkeresés közben legalább egyszer, különösen akkor, ha nem jár sikerrel az elején: Egyedül, a világtól elzártan, magányosan fogjuk tengetni az életünket. Idősebb korban a válás vagy a megözvegyülés után már nem igazán hisz senki a szerelemben. Ehhez hozzájárul az is, hogy egyre inkább tartunk attól, hogy beskatulyáznak minket, ránk nyomják a vénlány vagy agglegény bélyegét, hogy valaki rossz szemmel néz ránk azért mert egyedül vagyunk. Fontos mások véleménye, de nem szabad, hogy ez a boldogság útjába álljon. A magány jó dolog is lehet, kiváló időszakot biztosíthat arra, hogy elmélyüljünk a munkánkban vagy önmagunkban és megtaláljuk boldogságunk igazi forrását. Mert egy párkapcsolatban, a másik emberben nem lehet keresni minden boldogság forrását.


A magány pedig százszor jobb, mint egy olyan házasság, amiben nem lehetsz önmagad, egy olyan család, ami elfordul tőled vagy egy rossz párkapcsolat.

Szóval, ha egyedül vagy és kezd eleged lenni belőle, állj a sarkadra és próbálj meg ezekre a dolgokra fókuszálni, ezeket fejleszteni önmagadban:

  • Emberek vagyunk és rengeteg mindent szeretnénk, de a telhetetlenségnek is van határa. Néha állj meg és értékeld azt, amit már elértél.
  • Csak figyelj és ne válaszolj, ezzel a képességgel közelebb kerülhetsz a számodra fontos emberekhez. Nem mindig arra vágyunk, hogy megoldják a problémánkat, sokszor a megértő hallgatás is elég.
  • Ne válj önzővé, még akkor sem, ha már huzamosabb ideje vagy egyedül. Egy párkapcsolatban ugyanis szükséged lesz arra, hogy tudj kettőtök nevében is gondolkozni.
  • Azok, akik már régebb óta egyedül vannak, hajlamosak válogatóssá válni. Ez viszont nem igazán segíti elő azt, hogy hamar párra találj, és meg is tartsd a párodat. Azok, akik folyamatosan valami jobbat keresnek, nem tudják kiélvezni, azt amijük van és megállapodni sem tudnak majd.
  • Ne próbáld a szexben keresni, azt, amit nem kaphatsz  meg, mert nincs tartós kapcsolatod. Nem megoldás, ha mindenkivel lefekszel, akivel csak lehet. Ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, akkor a lehető legrosszabb dolog, amit tehetsz, az az, hogy meggondolatlanul ágyba bújsz mindenkivel. Vagy a másik, vagy te fogsz sérülni egy idő után.
  • És végül, a legfontosabb: Hidd el, hogy nem maradsz örökre egyedül, mert ki másnak kellene benne hinnie, ha nem neked? 



forrás: The Guardian és Elite Daily

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése