-

2015. április 16., csütörtök

Tényleg fizikailag fáj, megkínoz a szakítás

Megszakad a szívem. - Szoktuk mondani szakítás után, amikor tényleg mindenünk fáj. Nem csoda, hiszen rengeteg köteléket kell ilyenkor eltépni.

A párok nemcsak mentálisan és fizikailag kötődnek egymáshoz, hanem, ahogy a népszerű mondás is tartja a kémia is működik közöttük. Ha megszűnik ez a kémiai összeköttetés, akkor az agy jelzéseket küld a testnek, ami valódi fizikai fájdalomban teljesedik ki. Éppen ezért az emberek nagy része szó szerint fizikai fájdalmat él át ilyenkor.

A szakítás a férfiak és a nők agyában is megnöveli a feromon nevezetű hormon szintjét. Olyan ez, mint amikor valaki a drogokról szeretne leszokni. Ezért segíthet a fizikai távolság a volt szerelmünktől, így könnyebben gyógyuljanak a sebek.

Ezen kívül a szakítás aktiválja az agy azon részét, ami a kritikus gondolkodásért és az ítélethozásért felelős. Ezért viselkedhetnek bizonyos helyzetekben furcsán a szerelmi bánatban szenvedők. Ha valaha is átélted ezt a koránt sem komfortos állapotot, akkor tapasztalhattad a megszaporodott rögeszmés gondolatokat és a szenvedélyes vágyat a valakihez való kötődésre. Ez mind a hormonok játéka.

Talán nem ért mindenki egyet azzal, hogy a szakítás majdnem olyan, mintha egy közeli hozzátartozónk halálát kellene feldolgoznunk, pedig az agyban lezajló változások szerint nincs túl nagy különbség...

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése