-

2015. április 28., kedd

Amit a dugópajtik nem kaphatnak meg

A manapság nagyon divatos kapcsolati forma, a barátság extrákkal nem meglepő módon az esetek döntő többségében nem fordul komolyra. Végre kutatásokkal is alátámasztották, hogy a csak szexelni összejárók rengeteg mindent nem kapnak meg, amire egyébként vágynak.



Egészen pontosan az ilyen kapcsolatoknak csak a 15%-a válik végül komoly párkapcsolattá, de ezek a párok sokkal nagyobb eséllyel válnak szét egy év után, mint azok, akiket már kezdetektől fogva nem csak a szexre alapoztak.

Azok, akik kipróbálják a barátság extrákkal intézményét egy idő után vagy végleg eltávolodnak egymástól vagy visszaállnak csak a barátságra, mindenféle extra nélkül. Persze, manapság népbetegség, hogy nem szeretünk elköteleződni, így csábítónak tűnhet a laza kapcsolat gondolata, de nézzük csak, mi az, amit valószínűleg sosem fogsz megkapni, ha csak szexben gondolkozol.

  • Nem kell menekülni: a szerelemre alapuló kapcsolatok nagy részében előbb-utóbb rád törhet az az érzés, hogy nem akarsz tovább menekülni. Az elköteleződés a saját döntésed, nem keresel kibúvókat.
  • Biztonság: az elköteleződést a biztonság érzése előzi meg. Először érezned kell, hogy biztonságban vagy, csak utána tudsz egy hosszútávú kapcsolatot kiépíteni. A sorrend nem felcserélhető és a biztonság kiépülése időt vesz igénybe.
  • Nincs kétség?: Sokan azt gondolják, hogy majd ha semmi kétségük nem lesz a kapcsolat sikerességéről, akkor elköteleződnek.
  • Erő és bátorság: Valakit teljes szívből szeretni erőt ad, míg, ha az a másik viszont is szeret az bátorságot.
  • A legjobb barátod lehet: a hosszantartó párkapcsolathoz vagy házassághoz nem elég a szerelem, az is kell, hogy kialakuljon köztetek egyfajta baráti kötődés is. A sorrend viszont úgy látszik nehezen fordítható meg...

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése