-

2015. február 6., péntek

Miért rossz önmagadnak lenni?

Talán azért, mert rengeteg olyan dolog van, ami csak úgy rárakódott a személyiségedre. A külső hatások, kényszerek elfedik, hogy ki is vagy valójában.  A hitelesség, a fókusz, az elszántság és a világos jövőkép, valamint a célok kitűzése lehet a kulcs.

Aggódni, de miért is?

Rendkívül sok időt töltünk aggódással, mivel félünk a jövőtől. Azt hisszük, hogy van egy biztos mód arra, hogy a sebezhetőségünket elfedjük. Pedig sokkal sikeresebbek azok az emberek, akik elhagyják a már jól kitaposott utakat és nyíltan, határozottan kiállnak a saját maguk számára fontos értékek mellett. Hogyan könnyítheted meg ezt?

• Merülj el a gondolataidban: ismerd meg a saját gondolataidat és az aggodalmaidat. Különösen azokkal foglalkozz, amik nyilvánvalóan visszahúznak.

• Adj teret magadnak: ha rendezni szeretnéd soraidat, akkor hagynod kell időt és teret arra, hogy mindent átgondolj, ne engedd, hogy bármilyen külső tényező megzavarjon. Napi tíz percet szánj magadra.

Ellenállás: ismerd fel a rossz tulajdonságaidat és a gyengeségeidet és kezdj belőlük építkezni. Ismerd fel őket úgy, mint fontos építőköveit a személyiségednek.

• Ne hasonlítsd magad másokhoz: mindannyiunknak megvan a saját szerepe, fókuszálj inkább a sajátodra, ne másokéra.

Csak a jelenben: koncentrálj kevésbé arra, hogy mi lesz a következő lépés, és inkább a jelenre helyezd a hangsúlyt. Fontos, hogy csak pozitív gondolatokkal nézz a jövőbe.

Tudd, hogy mi az, ami igazán számít: néha leragadunk az apró részleteknél. Ez különösen a magánéleti kapcsolatainkra és a karrierünkre vonatkozik. Különítsd el mi az, amiért érdemes küzdeni és a többit engedd el, maguktól meg fognak oldódni a dolgok.

Hallgass a testedre: az állandó küzdelem szorongóvá tehet, a tested pedig üzenni fog, hogy hol a határ. Kérdezd meg magadtól, hogy vajon azért teszel valamit, mert valóban helyesnek tartod vagy csak azért mert ez az elvárás.

Bízz: Először is bízz önmagadban, majd ezt folyamatosan terjeszd ki másokra is.

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése