-

2015. február 5., csütörtök

A hallgatás nem megoldás

Ahelyett, hogy vitáznál, inkább a hallgatásba burkolózást választod megoldásként? Ismerős? A kutatók szerint ez sokkal ártalmasabb egy kapcsolatra, mint az, ha ordítozva egymásnak esnétek.



A legfrissebb kutatások szerint a kivonulással árthatunk leginkább egy párkapcsolatnak.

A hallgatva duzzogás egy védekező taktika, amit akkor vetünk be, amikor azt érzi valaki, hogy támadják. Emellett a kutatók közvetlen összefüggést fedeztek fel a kivonulás és az alacsonyabb megelégedettségi szint között a párkapcsolatban.

Természetesen időről időre mindenki választhatja ezt a taktikát, de azok, akik boldogtalan párkapcsolatban élnek nagyobb valószínűséggel élnek vele.

Tovább rontja a helyzetet az is, hogy ilyenkor az emberek elvárják, hogy a partner tudja, mi a probléma, anélkül, hogy elmondanánk neki. Így elhanyagoltnak fogja magát érezni az a fél, aki nem akar beszélni, a szorongásról már nem is beszélve.

A szakemberek összesen 2588 házas vagy párkapcsolatban élő embert kérdeztek meg arról, hogy hogyan rendezik a vitáikat a párjukkal. Aztán levonták a következtetést, a hallgatásba burkolózás sokak számára azért tűnik megoldásnak, mert így úgy gondolják, hogy elkerülhetik a kritikát. A rossz kommunikáció tehát rossz párkapcsolatot eredményez.

Forrás: Telegraph


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése