-

2015. január 7., szerda

"Nem az ünnepek utáni depressziós jel az írásom..."

Te is gyakran elveszíted a párkeresésbe vetett hited? Természetes, hogy sok éves keresés után már kevésbé vagy derűlátó, mint az elején. Párkapcsolati súgónk, Ágnes ezúttal Magdi levelére válaszol.

Kérdés:

Kedves Sólyom Ágnes ! 

Nem az ünnepek utáni depressziós jel az írásom. Az imént találkoztam ezzel a lehetőséggel, és most csak spontán feltennék egy kérdést...
Már három éve, hogy sikertelenül keresek.  Az egyik társkereső oldalon ennyit írtam magamról: "Nincs nagy igényem, csak annyi amennyi magam is vagyok ..." Nos, erre válaszul kapok majd' fedél nélküli, hiányos fogazatú, "szikrát" váró, unatkozó, szexet hajszoló keresőket.

Azon kapom magam, hogy van valami belső tiltakozásom, idő-energia hiábavalóság, ha benézek egy társkereső oldalra, miközben a reményt nem adnám fel.

Mondja, kedves Ágnes, így vagyunk mi többségben, ilyen tapasztalattal? Belefáradhatunk ? 

Megköszönném a válaszát!

Üdvözlöm:
Magdi

Válasz:

Kedves Magdi!

Teljesen megértem Önt, hervasztó lehet ennyi negatív tapasztalat. Ugyanakkor szerencsére nem vesztette el a kedvet és a reményt, hogy párra találjon.
Igen, általános tapasztalat, hogy ha nagy hálóval merít az ember, akkor elég vegyes a „felhozatal”. Ez egyrészt káros abból a szempontból, hogy fölösleges energia és idő megy el a semmi kilátással nem kecsegtető randikra, másrészt hasznos, mert az ember rengeteg tapasztalatra tehet szert.
Önismeretből és emberismeretből. Egy idő után feltűnnek a gyanús jelek: netán lakhatást keres? Netán elakadt az álmaival tinédzser korában? Netán nem azonos a szellemi színvonal? Kis rutinnal mind kiszúrható az elején.
Éppen ezért nem árt az adatlapon az Ön által leírtakhoz képest bővebb, részletesebb információt adni. A „nincs nagy igényem…” megtévesztő. Belefér még a hiányos fogazat? A csaknem hajléktalan? Mert nagyon úgy tűnik, hogy nem. Amit ön „nem nagy” igényként fogalmaz meg, mert alapvetőnek tartja, az más számára igényesség. Ne féljen kiadni magát! Gondolja végig és bátran vállalja fel a saját erősségeit! Fogalmazza meg, mit tud nyújtani és hogy mit vár! Minél pontosabban határozza meg az igényeit, annál jobb kilátásai lesznek arra, hogy olyanok érkeznek, akik megfelelnek azoknak!

Tehát igen, bele lehet fáradni, sokan csalódnak, de azt javaslom, hogy az új évben ezen új szempontok alapján vágjon neki a társkeresésnek.

Sok sikert kívánok!

Sólyom Ágnes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése