-

2015. január 14., szerda

Hazudj nekem: így buktasd le az online füllentőket

Még 2012-ben jelent meg egy tanulmány a The Journal of Communication című folyóiratban, ami a társkeresők profilját vizsgálta. Ki hazudik és ki nem. Az utóbbi nem is annyira érdekes, sokkal izgalmasabb az, hogy milyen jelek buktathatják le a füllentőket.

Bár sajnos még a kutatók sem tudták egyértelműen megmondani ki az, aki hazudik és ki az, aki nagy valószínűséggel igazat mond, legalább összegyűjtöttek pár olyan jelet, amire, ha figyelsz ki tudod szűrni a potenciális Pinokkiókat az online ismerkedés alkalmával is.

Egy szóval sem említi az ételeket

Ha például egy férfi füllent a kinézetével kapcsolatban, akkor nagy valószínűséggel kerülni fogja az evéssel kapcsolatos kifejezéseket.

Kerüli  a negatív kifejezéseket

Ha Mr. Tökéletesnek akarja feltüntetni magát, miközben ez az igazságtól eléggé messze áll, akkor kerülni fogja az olyan negatív jelentésű szavak használatát, mint például az “utálom” vagy a "sajnálom".

Nincsenek személyes névmások

Aki hazudik, az úgy próbálja meg távol tartani magát a hamis állításoktól, hogy nem használ személyes névmásokat. Például csak nagyon ritkán mondja azt, hogy “én”, “engem”, “magamat”.

Rengeteg tagadás

Még akkor is, ha olyan érzelmeket szeretne szóban kifejezni, amik tökéletesen kifejezhetőek tagadószavak nélkül is, ő mégis ezeket használja. Tehát így lesz a “boldog vagyok” helyett “nem vagyok szomorú”. A  nem és a soha szavak tehát rengetegszer előfordulnak a leveleiben.

Rövid bemutatkozás

A hazugságokkal nem csak az a baj, hogy hazugságok és hazudni nem szép dolog, hanem az is, hogy, a kitalálójuknak gyakran nehezükre esik megjegyezni őket. Éppen ezért a bemutatkozójuk viszonylag rövid, hogy minél kevesebb információt kelljen a fejükben tartani.

Csak a munka

Rengeteget beszél a munkáról. Aki a külsejével kapcsolatban füllent, az általában inkább az elért eredményeiről, a munkájáról szeret beszélni, nem pedig saját magáról.

Forrás: POPSUGAR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése