-

2015. január 13., kedd

Ági válaszol: Hogyan védjük magunkat az érdek-ismerkedőktől?

Kényes kérdés érkezett Párkapcsolati súgónkhoz, Ágihoz. Mit lehet tenni, ha nyilvánvaló, hogy a másik fél csak ki akar használni, de te mégis vonzódsz hozzá?


Kérdés:


62 éves, egyedül élő nő vagyok, beleszerettem egy 31 éves arab férfibe. De tudom, hogy csak azért kellenék neki, hogy átkerüljön Magyarországra. Érzelmileg nagyon megvisel ez a helyzet, a napokban letiltottam mindenhonnan, de jobban fáj mint gondoltam. Nem tudom mit tegyek, segítsenek.

Válasz:

Mindenekelőtt, kedves Levélíró, gratulálok ahhoz, hogy észnél volt és meghozta a helyes döntést.

Mint az élet minden színtere, az internetes randioldalak sem mentesek az érdekemberektől. Ha erre valakinek jó „szimata” van, már az is áldás, hiszen gondoljon csak bele: hány és hány emberről van tudomásunk, aki ilyen vagy olyan csalás áldozata lett. A randioldalakon pedig még megvan a jelentés és a kitiltás lehetősége is. Az mindenképpen intő jel, ha az illető sokkal fiatalabb, mint akivel randevúzik – jelen esetben épp a duplája -, ilyenkor helyes, ha az ember duplán odafigyel.

Csak sajnos, más a tettek és más az érzelmek szintje. Ha kialakult a kötődés, jobban megérintette a kelleténél, akkor hiába látja tisztán a helyzetet, fájdalmas és nehéz időszak köszöntött be.

Tanácsom: a cél most a gondolatelterelés és a pozitív élmények gyűjtögetése. Tehát ha csak teheti, járjon el társaságba! Legyen együtt olyan emberekkel, akik feltöltik, akikkel lehet egy jót beszélgetni, viccelődni. Esetleg kirándulni vagy bármilyen olyan közös tevékenységet folytatni, ami mindannyiuknak kedves.

Randevúzzon. Merítsen nagy hálóval, aztán persze szűrjön nagy szűrővel. A más emberekkel való ismerkedés, az ő történeteik mind új inspirációt hoznak, mind hígítják a mostani keserűséget.
A fenti két tanács a legfontosabb. De ha nem szeret társaságba járni, akkor is keressen olyan elfoglaltságokat, amik lekötik a gondolatait és nem kell folyamatosan ezen a balul sikerült szerelmen agyalni.


Az élet gondjain a legtöbbször aktív cselekvéssel lehet túllendülni, hát rajta. Én Önnek drukkolok!

Sólyom Ági

Párkapcsolati súgó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése