-

2015. január 15., csütörtök

Akkor is legyen erős a szerelem, ha nincs minden rendben

Mást megváltoztatni nem tudsz, csak saját magadat. Hülyeség azt gondolni, hogy a párod egy-két neked nem tetsző dolgon változtatni fog, csak azért mert te azt gondolod, hogy utána boldogan fogtok éni míg meg nem haltok.

A valóság teljesen másként működik, mint a romantikus filmek, még akkor is, ha úgy gondolkozol, mintha egy romantikus film szereplője lennél.

Először is, emlékezz arra, hogy te is részese vagy a problémának

A partnereddel teljesen másként viselkedsz mint másokkal, ezért van az is, hogy te teljesen másik oldalát látod, akár rengeteg olyan hibával is, ami a kívülállóknak fel sem tűnik. Gyakran előfordul, hogy a saját viselkedésünkkel annyira nem vagyunk tisztában, hogy hagyjuk, hogy ez rontson el mindet a kapcsolatunkban. Ne feledkezz el arról, hogy a saját viselkedésed is kiválthat a partneredből olyan reakciókat, amik neked esetleg rosszul esnek.

Vegyünk egy egyszerű példát: Sokat panaszkodsz, hogy nem nyílik meg neked a párod, nem beszél az érzéseiről. Ha sikerül a dolgok mögé látnod, akkor talán észreveszed, hogy ez azért van, mert tőled csak kritikát kap.

Ha valami bánt, akkor négyszemközt beszéljétek meg

A nagy nyilvánosság előtt rendezett jeleneteknél nincs is megalázóbb. Ha úgy érzed, hogy problémátok van és szeretnéd kiadni magadból a fájdalmadat, akkor beszéld meg kettesben a pároddal. Nincs az a düh, harag vagy gond, ami nagyobb közönségre tartozna. Ráadásul ha belegondolsz, mindenki kellemetlenül érzi magát egy ilyen szituációban.

Érzelmek

Minden állásfoglalásunk mögött érzelmek húzódnak. Az emberi lét egyik legnagyobb adománya, az, hogy érzünk. Ezért van az, hogy félünk a csalódásoktól és a kudarcoktól, ezért védjük magunkat. A csalódások ellen sajnos nem tudnunk védekezni, de azt meg lehet tenni, hogy ha valami bánt, annak minél hamarabb hangot adunk. Beszélj az érzéseidről.

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése