-

2014. december 29., hétfő

Sólyom Ágnes: Újévi játék párkeresőknek

Ez a kis üdvözlet azoknak szól, akik a karácsonyt egyedül töltötték és azoknak, akiknek a szilveszter is kényes kérdés. Mivel az év ezen időszakában összegyűlnek a családok, aki ilyenkor magányos, annak érthető módon nem lehet teljes az ünnep. Én mégis azt mondom: a dolgok önmagukban csupán jelenségek, pozitív vagy negatív jelentés nélkül, hát adj neki olyan jelentést, amilyet Te szeretnél.



Tudom, könnyű ezt mondani, de ha már a helyzet egyszer adott, hát miért ne érezhetnéd magad a körülményekhez képest Te is jól? Ezért most egy játékot eszeltem ki Neked. Először is: milyen célból jársz a Cronos oldalán? Ha jól sejtem, párt keresel. Akkor most vegyél elő egy papírt (lehetőleg A4-est) és ceruzát. Megvan? Akkor kezdjünk neki!

Oszd a papírt két oszlopra! Az első oszlop tetején ez álljon: Mit szeretnék? A másodikon: Mi az, amit még elviselek? És most aztán bátran, ereszd el a fantáziád! Álmodd meg, milyen párra vársz! Milyen külső és belső tulajdonságai legyenek? Mi az, ami egyáltalán nem fontos (pl. szemszín)? Mi az, amitől épp nem vagy elragadtatva, de tudod, hogy a párod boldogsága érdekében elfogadnád (pl. bármilyen hobbi, háziállat).

Ez a kis játék abban segít, hogy tudatossá teszi, kit is keresel valójában. Mert lehet, hogy most rájössz, hogy valami, amire eddig nem is gondoltál, mennyire fontos Neked. Vagy épp fordítva: egyáltalán nem lényeges, hogy mondjuk kiváló háziasszony/kék szemű herceg legyen. (Ha szeretsz játszani, ezek a kártyák is segíthetnek.)
Agyald ki alaposan, mik az elvárásaid, és mivel a mérlegnek két serpenyője van, azt is, Te mit tudsz adni. Bármelyik serpenyő felé billen is el a mérleg, sokat mond, és egyik sem jó. Ha sokat vársz el a leendő partneredtől, de cserébe kevéske az, amit adni tudsz, akkor bizony ideje elgondolkodni, nem tartanak-e önzőnek. Ha pedig csak adsz, adsz, de cserébe alig vársz valamit, akkor talán nem vagy eléggé igényes, hogy kivárd a hozzád valóban méltó partnert. Vagyis, ha túl nagy eltérést tapasztalsz a vágyott társ és a saját magad leírása között, akkor addig csiszolgasd, addig töltögesd a sorokat a papíron, amíg közel ki nem egyenlítődnek az elvárások és a saját erényeid.

Ez csak egy játék. Egyrészt pillanatnyi állapotot tükröz, tehát lehet, hogy két hét múlva már kicsit másképp írnád meg. Másrészt a papír néha trükkös. Vagyis kiderülhet, hogy az életben egy kicsit másképp van, mint ahogy azt elképzelted. Én mégis azt mondom: érdemes végigjátszani, mert ha egy-két nap múlva előveszed, Te is meglepődhetsz azon, amit olvasol. De akkor tedd félre a lapot és új dátummal írd le, mi az, amit módosítanál rajta.

Gyerünk, tedd a magad számára könnyedebbé ezt az ünnepet, hisz ki tudja: lehet, hogy jövő ilyenkor már Vele kéz a kézben fogsz ünnepelni!

Boldog, sikeres új esztendőt kívánok!

Sólyom Ági

Párkapcsolati súgó

Párharmónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése