-

2014. december 17., szerda

Érzelmileg lebutítjuk a férfiakat?

A nők limbikus rendszere nagyobb mint a férfiaké, ennek köszönhetően jobban ismerik és jobban ki is fejezik az érzelmeiket.

Ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni a helyzetet, akkor úgy is mondhatnánk, hogy általános elvárás a nőkkel szemben, hogy érzelmesebbek legyenek. Senki sem lepődik meg, ha egy romantikus filmet megnézve egy hölgy elsírja magát. A nőknél egyszerűen másként fejlődik ki az érzelmi érzékenység, mert születésüktől fogva egy olyan környezetben nőnek fel, ahol ezt kódolják beléjük.

De mi a helyzet a férfiakkal? Nekik nincs joguk ugyanúgy sírni, elkeseredni, elérzékenyülni, mint a hölgyeknek? És mindez, hogyan hat a párkeresésre?

A probléma az, hogy a férfiakat negatív kategóriába soroljuk, amikor a társkeresésről vagy kapcsolatokról van szó. Úgy állítjuk be őket, mintha csak a szex érdekelné őket és teljesen érzéketlenek lennének.

A férfiak sztereotipizálása ugyanúgy létező dolog, mint, ahogyan a nőké is. Itt az ideje, hogy leszámoljunk ezekkel az előítéletekkel, különösen ha ismerkedésről van szó.

Forrás:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése