-

2014. december 16., kedd

Kiss-Nemes Veronika: Válasz a magányra

Veronika válaszol egy gyakori kérdésre. Miért vagyunk olyan sokan egyedül és milyen hibát követünk el párkereséskor?





Kérdés:

Köztudott. hogy nagyon sokan vagyunk egyedül és ez nem jó. A társkeresőkön rengeteg régi ismerőssel találkozik az ember, kevés viszont a sikertörténet, hol a hiba? Én is próbálkoztam már többféle helyen és módon. Mi a helyes keresés lényege?

Válasz:

Megkaptam levelét. Átérzem helyzetét, az időnkénti kilátástalanságot. Mégis arra biztatnám, hogy ne adja fel a keresést. Aki keres, az talál - tartja a mondás és ez bizony így is van.
Sajnos az igazi munka, energiabefektetés nem a keresési szempontokon múlik, hanem azon, hogy a két ember mennyi energiát tesz bele a kapcsolat ápolásába, amikor az már létrejött. Sok egyedülálló küzd az alábbi gondokkal, melyeket még nem oldottak meg, és melyek nehezítik, hogy párjukkal kiegyensúlyozott kapcsolatban éljenek:

- Keresek-e igazán, vagy csak az illúzióra van szükségem, hogy tettem azért, hogy legyen párom (de aktívan írok-e, randizok-e? minél több személyes találkozó összejön annál valószínűbb, hogy valakivel össze is jön a dolog).

- Előző kapcsolatok lezárása, tanulságok levonása.

- Önismeret fejlesztése: ki vagyok, mit akarok, mit adhatok, mit szeretnék kapni egy kapcsolatban kérdései?

- Szülőkkel való viszony rendezése, érzelmi leválás.

- Hajlamosak vagyunk a negatív dolgokat előbb észrevenni, a sikertörténetek köztünk vannak, nem mindenkiről íródik cikk, nem mindenkiről tudunk (külföldi kutatások szerint az internetes társkeresés társtalálási aránya igen jó).

- Irreális elvárások a másikkal szemben, közben nincs mérlegen saját értékünk.

Ezeket gondolatindítónak szánom. Vegye őket sorra, melyekkel lehet gondja. Ha bővebben szeretné átbeszélni a témát, erre ajánlom a személyes találkozót.

Üdvözlettel:

Kiss-Nemes Veronika


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése