-

2014. november 11., kedd

Kiss-Nemes Veronika: Mit tegyek, ha kapcsolatban van?

Állj meg egy percre és gondold végig, hogy mit is szeretnél valójában tőle. Megfelel a szeretői státusz vagy első helyre akarsz kerülni idővel?

Ha tisztába teszed a saját motivációidat, már meg is van a válaszod, hogyan tovább. Ha megfelel számodra, hogy harmadikként, amolyan összejárós kapcsolatban legyetek, akkor elindulhatsz ezen az úton. Ennek a választásnak lehetséges veszélye, – főleg nők számára – hogy érzelmileg részedről fontosabbá válik a dolog, többet szeretnél, de esetleg nem lesz mód a kapcsolat komolyabbá tételére.
Ha nem akarsz második lenni, akkor érdemes tiszta vizet önteni a pohárba. Ezt szerencsés egyből akkor, amikor megtudod, hogy kapcsolatban van a másik, mert később sokkal nehezebb lesz.

Célszerű elmondani, hogy neked más az elképzelésed. Mindig gondolj bele abba, hogy aki úgy keres párt, hogy társa hazavárja, az intő jel arra, veled hogyan fog viselkedni hasonló helyzetben. Ez a típus nem a kapcsolati nehézségek megoldásáról híres. Inkább a szőnyeg alá söpri a dolgokat, és máshol keresi azt, amit úgy véli, nem kap meg párjától.

Van néhány dolog, amit semmiképpen sem érdemes meglépni. Az egyik ilyen, akár kezdődő, akár már egy ideje tartó kapcsolatról van szó, ha te tájékoztatod a párját, hogy kifelé kacsingat a másik. Nem vezethet jóra, ha te vállalod, hogy felnyitod a szemét. Vadul győzködni sem érdemes kiszemeltedet, hogy induljatok tiszta lappal, ha ő elhatározta, hogy a párja mellé keres valakit. Ha valami még oda köti, akkor nem fogja egy induló kapcsolat kedvéért eldobni azt, ami többé-kevésbé működik már egy ideje.

Hiú ábrándokba ne kergesd magad. Van, hogy vége szakad az eredeti kapcsolatnak, de sokszor még ilyenkor sem kerül első helyre az, aki szerető státuszban volt már egyszer… Tehát mérlegelj még időben.

Kérdéseitekkel keressetek bizalommal!

Kiss-Nemes Veronika

Pszichológus, Párkapcsolati Tanácsadó

www.pszichologus.me

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése