-

2014. november 27., csütörtök

Fotón jobban néztél ki - kutatások az online randizásról

Hogy lehet az, hogy a technológiai újításoknak köszönhetően már bármilyen távolságot le lehet győzni, mégis gondok adódhatnak a párkeresésel?
Miért olyan nehéz az ismerkedés, ha már számtalan kommunikációs platform biztosít erre lehetőséget?





Egy 2012-ben készített felmérés szerint az online ismerkedési forma a második legnépszerűbb megoldás a párkeresésre. Első helyen végzett a barátok, ismerősök által közvetített szerelem, házasság. A kutatók arra is felhívták a párkeresők figyelmét, hogy a hagyományos eszközökkel, például társas összejöveteleken vagy rendezvényeken ismerkedőnek egy sor olyan szociális készségre van szükségük, ami az online formában nem feltétlenül szükséges. Az internetes párkeresés megváltoztatta a játékteret.

Ez még mind nem jelentene nagy újdonságot a rutinos randizóknak, de az már igen, ha arról beszélünk, hogy milyen buktatói lehetnek az internetes ismerkedésnek.

Le a sztereotípiákkal

Legyen szőke, vékony, és szeressen eljárni. Ismerősen hangzik, igaz? Az online adatbázisok tökéletesn alkalmasak arra, hogy megrögzülten egy típusra hajts. De ez nem feltétlenül helyes.

Tudd, hogy mi az, ami valóban számít

A profilokat böngészve fennáll a veszélye, hogy elkezdesz olyan adatokat figyelni, amik valójában teljesen lényegtelenek. Milyen magas? Hány kiló? Mit szeret és mit nem? Persze, ezek mind fontos dolgok, de nem határozzák meg azt, hogy kivel leszel boldog.

Ne beszélgess túl sokáig

Inkább találkozzatok személyesen. Ha túl sokáig leveleztek félő, hogy hamis képet alkotsz a másikról. A kutatók szerint, azok, akik hat hétnél tovább leveleznek online, illúziókba ringatják magukat a másikkal kapcsolatban. Ezt csak tovább rontja az a tény, hogy a regisztráltak 81%-a általában füllent valamit a profilján. Legtöbben az életkort, a kilókat és a magasságot illetően csalnak.

Sok embert el tudsz érni, de ez ne zavarjon össze

Nehezen lehet leállni a keresgéléssel, ha tudja valaki még mennyi lehetőség áll előtte. A kutatók szerint ez még egy kezdődő kapcsolatot is megbéníthat. Ha érzed, hogy valakivel működhet a dolog, ne kacsintgass kifelé.

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése