-

2014. november 21., péntek

Egymás mellett egymásért

Az együttműködés, az egymás mellett működés vagy az egymás kiegészítése működik a kapcsolatotokban?




Fontos látni a különbséget a három párkapcsolati forma között, még akkor is, ha csak egy hajszál választja el egymástól őket, hiszen mindhárom más-más érzéseket vált ki a kapcsolatban élőkből.

Az egymás mellett létezők:

Azt hihetnénk, hogy azok a párok a legboldogabbak, akik az életnek gyakorlatilag semmilyen színterén nem konfrontálódnak egymással. De könnyen fel lehet ismerni a hátrányokat is, hiszen ez az életforma gyakorlatilag nem vezet sehova.
A lakótársak élhetnek így, egymás mellett, elnézve az egyes bosszantó tulajdonságait a másiknak, de egy szerelmespár nem ragadhat meg ezen a szinten.

Az együttműködők két fajtája. Csak ugródeszka vagy valódi támasz?

Az együttműködő párkapcsolati forma azt jelentené, hogy szépen, egymást támogatva haladnak előre a felek. Könnyen előfordulhat viszont, hogy kibillen ez az egyensúly. Akkor van baj, ha az önös érdek motivál valakit és a párját csak ugródeszkának használja.

Az egészséges , hosszú távú , kölcsönösen támogató kapcsolatokban igazi együttműködés zajlik, ami egy állandó, aktív és tudatos dolgot jelent. Ebben az esetben senki sem törekszik a nyereségre vagy a győzelemre, csupán magáért.

Egy közös törekvés kell, hogy legyen mindkét fél számára, amiben az egyenlő felek között él az az elképzelés, miszerint az egész több, mint a részek összessége.

A megoldás tehát az utolsó opció, ahol a partnerek egyenlők, bízhatnak egymásban és tisztelik a másikat. Az ilyen kapcsolat kiépítése nem történik egyik napról a másikra, ez a kapcsolat a tapasztalatok és a közös eredmények hatására épül ki és egy hosszú folyamat.

Forrás: YourTango

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése