-

2014. november 21., péntek

Sólyom Ágnes: Néhány tipikus arc az online társkeresőről

Manapság elfogadott és elterjedt módja a párkeresésnek az online társkeresők világa, mivel rövid idő alatt sok emberrel lehet megismerkedni. Megismerkedni? Megismerni biztos, hogy nem, inkább találkozni.





Ilyen helyzetben nem mindenki viselkedik a valós szándékának megfelelően, íme néhány példa, amitől óvakodj a netes társkeresőnél.

Empatikus Ede:

„Ó, igen, megértelek. Neked igazán szörnyű életed volt eddig! Egyszerűen elképesztő, milyen puruttya férfiak vannak! Hát komolyan mondom, én szégyellem magam a helyükben, hogy ezt képesek tenni egy nővel! … No de nekem is kijutott. Előbb-utóbb mindegyikről kiderült, hogy csak a pénzem kellett… És amikor már megvolt a ház, kocsi, és ott álltam kifacsarva, akkor dobott.”
Ede az az ember, aki hajlandó az exedet veled együtt szidni lelkesen, duettben, még rá is tesz egy lapáttal. Ő is sajnálatot vár, ő ugyanis úgy érzi, hogy mindent beletett egy kapcsolatba, de vele rútul elbántak. Miért nem igaz ez? Főleg, ha még egy hosszútávú kapcsolata sem volt? Mert nincs olyan helyzet, hogy egy párkapcsolatban mindenért csak az egyik fél felelős.

Királylány Kunigunda:

„De, volt sok szép kapcsolatom. Csak tudod, eleinte mindegyik elhiteti magáról, hogy ő aztán a tenyerén hordoz, ő aztán lesi minden kívánságomat, aztán persze kiderül, hogy házvezetőnőnek kellenék. Már miért kellene nekem házimunkával foglalkoznom?! Nem azért tanultam! Meg aztán különben is. Egy idő után - elég rövid idő után – ellaposodott az összes kapcsolatom. Már nem volt meg benne az a tűz, az az izgalom. Hiszen érted.”
Kunigunda tipikus romantikafüggő. Ő azt várja a párkapcsolattól, amit a hollywoodi filmekben lát: boldogan éltek, amíg meg nem haltak. Örökké lángolást vár, a hétköznapok egyhangúságát nem viseli el, azt hiszi tévesen, hogy amit a párkapcsolat kezdeti szakaszában érzett, azt kellene éreznie mindig, különben valami elromlott. A romantikafüggésről itt olvashatsz bővebben.

Spuri Sanyi:

„Úristen, te egészen különleges lány vagy! Ilyen érett, felelős gondolkodású nővel még soha nem találkoztam! Nekünk muszáj összejönnünk! Iszonyúan tetszel, egyszerűen érzem, hogy mi összetartozunk! …Igen-igen, sok nővel volt már dolgom, de ez most egészen más. Érzem, hogy csak Te kellesz!”
Sanyiban az a megtévesztő, hogy ő valóban nagyon lelkes. Őszintén hiszi, hogy igaz, amit mond. És érezte az előző 20-40-60 nőnél is. Ne legyenek illúzióid, nem te vagy az első, akinek ezt mondja. Ám valójában egyik mellett sem tud végleg kikötni, mert amint a nő elkezd kötődni, ő azon mód menekülőre fogja. Itt olvashatsz róla többet.

Persze habár nem árt némi óvatosság, a férfiak és nők többsége megtalálja az igényeinek megfelelő partnert az interneten. De ehhez ugyanolyan fontos az óvatosság, mint a bizalom.


Sólyom Ágnes

Párkapcsolati súgó

További információk: Párharmónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése