-

2014. november 20., csütörtök

Kántor Nedda: A kapcsolat mélyülése 3. rész

Nedda cikksorozata a kapcsolat mélyülési fázisairól a befejező részéhez érkezett. Terítékre kerül az intimitás és a szex, illetve a komoly kapcsolatok aranyszabályát is megismerhetitek.





Ajándékok

Az ajándékozás összetett kérdés. Nagyon sokféle ajándék van ugyanis. Első randevúra elterjedt a vörös rózsa. Ezt sok nő a személytelensége és a kötelező jellege miatt azonban nem szereti.
Egy kapcsolat alakulásának a kezdetén az ajándékok lényegében azt hivatottak kommunikálni, hogy a gondolatok, a fantázia szintjén foglalkozom veled, velünk, a kapcsolatunkkal. Ezek az ajándékok általában vicces apróságok. A komolyabb, a másiknak, a másikról egyedileg szóló ajándékok csak később szoktak jönni.

Intimitás, testiség, szex

Már beszéltem arról, hogy a felek kölcsönös megelégedését szolgáló szexuális élet nélkül őszinte és mély párkapcsolatot hosszú távon fenntartani igen nehéz. Egy kapcsolat elmélyülését inkább az intimitás szolgálja, mint önmagában a testiség vagy a szexualitás. Az intimitás adja a kapcsolat meghitt, bizalmas, bensőséges érzését. Intimitás nélkül nincs harmonikus szexuális kapcsolat, ugyanakkor megannyi intimitás lehet egy lágy, tovaröppenő érintésben, egy nézésben, vagy a közös csendben, hallgatásban is.

Aranyszabály

A végére hagytam egy aranyszabályt. Ha a kapcsolatom elmélyülésére vágyom, először magamban szükséges elmélyednem. Azaz önvizsgálatot kell tartanom, hogy tényleg akarom-e a másikat, őt akarom-e. Ha a válaszom igen, léphetek csak a kapcsolat elmélyülésének újabb szintjére, ami a felvállalás.

Kántor Nedda

Pszichológus

Kapcsolati, párkapcsolati szakértő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése