-

2014. október 15., szerda

Szakmai háttér és tapasztalat - Interjú Wágner Zsuzsannával

A Pécsett működő Cronos iroda elhivatott vezetőjével Wágner Zsuzsannával beszélgettünk a munkájáról és a párkeresést nehezítő tényezőkről. Persze, megoldásokat is javasolt nekünk a szakember, minden problémára és korosztályra.





- Mióta foglalkozol társközvetítéssel?

Másfél éve. Pécsett egy nagyon kedves barátnőm működtette az irodát, aki váratlanul elköltözött a városból, és ő érezte úgy, hogy alkalmas vagyok erre a munkára, mivel addig is hasonló területen dolgoztam.

- Mik a tapasztalataid? Vannak esetleg kedvenc történeteid?

Tapasztalatom szerint a társkeresők a megbízhatóságot keresik az irodai lehetőségben. Bíznak a szakmai felkészültségben, a korrekt tájékoztatásban, és abban, hogy jól tudom motiválni őket a társkeresésben. Mire hozzám eljutnak kicsit feladják a reményt, de megismerve az irodai társkeresés adta új lehetőségeket és azt a szakmai segítséget, amit én tudok nyújtani, újra bízni kezdenek önmagukban, nyitottak lesznek.
Sok kedvenc történetem van, talán a legkedvesebb, amikor egy fiatalember fotón látva a kiszemelt hölgyet úgy döntött, hogy mindenben szimpatikus neki, de nem szeretne megismerkedni vele, mert egy közösségi oldalon meglátta egy másik fotón is. Aggódott, hogy a személyes találkozásnál csalódni fog. Végül sikerült rábeszélnem, hogy találkozzanak. Derítsük ki ott van-e az a bizonyos szikra közöttük. Másnap jött az irodámba széles mosollyal: az életben még szebb a hölgy, mint bármelyik fotón, és az a kép, ami miatt aggódott már nagyon régen készült. A mai napig együtt vannak, és bejár hozzám az irodába, hogy beszámoljon a boldogságról, amit azóta érez, amióta ezt a hölgyet  megtalálta. Örülök, hogy hallgatott rám, és nem egy régi fotó alapján döntött.

- A sikerek mellett vannak nehezítő tényezők is. Mi nehezíti meg szerinted a pártalálást, illetve a megtartást?

A legnagyobb nehézséget abban látom, amit a társkeresők saját maguk követnek el saját maguk ellen. Úgy gondolom, sokan olyan elvárásokat, igényeket támasztanak a másikkal szemben, amit ők maguk sem gondolnak komolyan, vagy nem gondolnak át.
Nálunk általában azt szoktuk jól átbeszélni, hogy milyen kapcsolatot és tulajdonképpen kit is keresünk, hogy minél hatékonyabban tudjunk működni, és megtalálni azt, akire igazán szüksége van a társkeresőnek. Itt látok nagy bizonytalanságot, mert a társkeresők nagy része nem igazán tudja mit akar. Úgy gondolom, ha ezt a kérdést rendbe tesszük, sokkal hamarabb megtalálják az igazit. Feloldjuk azokat a gátakat, amik eddig is nehézséget jelentettek. Ilyenkor inkább életvezetési tanácsadásnak gondolom a munkámat…

- Hogyan zajlik nálatok egy átlagos munkanap?

Az irodában, ahol egyedül dolgozom, előre egyeztetett időpontban jönnek be az ügyfeleim, mind a régiek, mind pedig az újak, hogy megadjuk az intimitását a beszélgetésnek, hiszen a legszemélyesebb probléma megoldásán dolgozunk együtt. Igyekszünk jól átbeszélni a lehetséges jelölteket és a megélt eseményeket, a találkozások tapasztalatait.

- Kik fordulnak hozzátok?

Szinte minden korosztályból vannak társkeresők, talán a legtöbben a 40-60 év közöttiek közül kerülnek ki, itt a hölgyek többen vannak, de az utóbbi időben egyre több férfi keres meg klubtagsági szándékkal.

- Mit tanácsolnál a párkeresőknek?

Azt, hogy vegyék igénybe az ingyenes tájékoztatási lehetőséget az irodai társkereséssel kapcsolatban, hogy el tudják dönteni, milyen  jellegű támogatásra van szükségük, ahhoz hogy boldog párkapcsolatra találjanak. Szakmai háttér és tapasztalat, valamint elfogulatlan látásmód szükséges ahhoz, hogy az egyéni igényeinek megfelelő segítséget kapjon valaki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése