-

2014. október 31., péntek

Lehet tanulni a korábbi kapcsolatokból

Sőt, nemcsak lehet, hanem kell is. Mire kell törekednünk ahhoz, hogy elmondhassuk magunkról, tanultunk az előző kapcsolatainkból és a hibáinkból?

A női portálok hemzsgenek az olyan tanácsadási cikkektől, amik utat mutatnak abban, hogy hogyan lehet megtalálni a tökéletes férfit és, hogy hogyan ne adják fel a reményt a keresésben… Már ha létezik egyáltalán tökéletes férfi.

Ezzel szemben az ellenkező neműek többnyire magukra vannak utalva. Lehet, nincs is szükségük a férfiaknak hasonló jellegű írásokra, a korábbi kapcsolatokból viszont mindkét nem képviselői tanulhatnak. Érdemes ezért az alábbi pontok mentén átgondolni eddigi szerelmi életünket.

1. Őszinteség: A legtöbb zátonyra futott kapcsolatot hazugságok vagy kisebb elhallgatások mérgezik meg. Ezekből tanulva fel kell ismerni a nyitott kommunikáció fontosságát.

2. Barátság és szerelem: Úgy tűnik a hosszútávú kapcsolatok lényeges eleme, hogy a felek legjobb barátok is egyben. Ha nincs meg a baráti kötelék, egymás megértése, akkor előbb vagy utóbb szét fog hullani, amit felépítettünk.

3. Érzelmek kifejezése: Sokan azt gondolják, hogy nem férfias az érzelmek kimutatása, pedig ez is elengedhetetlen egy jól működő kapcsolhoz.

4. Munka és magánélet: Gyakran előfordul, hogy a munka és a magánélet keveredése teszi tönkre a kapcsolatot. Ha nem vagy elégedett a munkáddal, akkor a párkapcsolatod érdekében is érdemes továbblépned vagy legalább megbeszélned a partnereddel, hogy min is mész tulajdonképpen keresztül.

5. Tisztelet: a mindennapok során gyakran elfeledkezünk róla, de nagyon fontos, hogy éreztessük a másikkal, hogy tiszteljük és egyenlő félként tekintünk rá, legyen szó bármelyik korosztályról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése