-

2014. október 17., péntek

Csak barátnak akar?

Ha problémája adódik megosztja veled, ha szüksége van valakire rád támaszkodhat, eljártok ide-oda, majd kiderül, hogy ő csak barátságban gondolkozik...


Ismerős a szituáció? Mindenkivel előfordult már, hogy választottja inkább barátként gondol rá.

A probléma ott kezdődik, hogy elfogadtuk, hogy minden jó kapcsolat barátságból alakul át: kemény munkával szerelemmé. Abban is hiszünk, amit a regények, mozifilmek üzennek és a romantikus slágerek is ezt ismételgetik, hogy mindenki megtalálja a párját, az igazit, a nagy Ő-t. Aki tulajdonképpen egy idealizált kép. Mit lehet tenni, hasonló probléma esetén?

- Elsősorban arra is érdemes figyelni, hogy mit ajánlunk. Ha barátként viselkedünk, barátságot ajánlunk, ebben az esetben nem várhatjuk, hogy a másik szerelmet érezzen.

- Nem szabad tehát félni a párkapcsolatról szóló beszélgetésektől, amik feltárják az érzéseket.

- Az is elképzelhető, hogy túlságosan elvakultan keresed a párkapcsolatot. Vegyél ki egy kis szünetet, fókuszálj magadra: sportolj többet, éld ki magad a hobbidban és érezd jól magad.

- Ne akarj megfelelni másoknak, legyél önmagad. Problémás lehet, ha mást mutatsz a külvilágnak, mint, ami ami a valóság.

- Tanulj a múltból, ha már nem először történik meg veled, hogy valaki barátként kezel, miközben te többet akarnál, akkor elemezd végig az összes kapcsolatodat. Talán te rontottál el valamit.

- A legfontosabb, hogy azt megtudd, hogy nyitott-e a kiszemelted egy párkapcsolatra. Ellenőrizd le a kapcsolati állapotát, hívd el randizni és tedd nyilvánvalóvá, hogy ez nem egy baráti megmozdulás lesz.

Forrás: Telegraph

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése