-

2014. szeptember 3., szerda

SzeptEmber Feszt, Libamáj Fesztivál, Miskolci Sörfesztivál, Mádi Furmint Fesztivál, Etyeki Piknik, Budafoki pezsgő - és borfesztivál - a Cronos Társkereső

Az időjárás és a naptár is azt mutatja, hogy beköszöntött az ősz. A héten többször esőzést tapasztaltunk, viszont a hétvégén úgy tűnik kisüt a nap, így célszerű kimozdulni otthonról, korosztálytól függetlenül és élvezni a szórakozást, az embereket, programokat. Összeszedtünk nektek pár izgalmas, gasztronómiai élményben gazdag programot, válogassatok kedvetek szerint. Mi az egyik mulatságra biztos ellátogatunk! 
Kellemes hétvégét és jó mulatozást kívánunk Nektek!



SzeptEmber Feszt

Idén is megrendezik Budapest legnagyobb gasztronómiai és kulturális fesztiválját a Népligetben.

A SzeptEmber Feszt elmaradhatatlan programja a Magyarországi Rekordok Napja. Lesz idén is pörköltfőzés, horgászverseny, sőt számos gyerekprogram, egészséggel kapcsolatos előadások, hangulatos koncertek. Találkozhattok a Napoleon Boulevard, Kormorán, Zanzibár, Palya Bea előadókkal is, sőt a metal zenét kedvelők a RockOnFest rendezvényen is válogathatnak kedvükre való programok közül. Akinek még kedve van a táncoláshoz, az a Retro discoban is megmozgathatja magát.

Idén ősszel 6. alkalommal kerül megrendezésre a Libamáj Fesztivál, aminek - a tavalyi sikereknek köszönhetően- idén is az Erzsébet tér ad otthont.
Az idei Libamájfesztivál két különlegességgel is kedveskedik a látogatóknak: Most először már 990 Ft-tól lehet libamájas menüket kóstolni és kapható lesz egy "Libamájfesztivál menü" is, amely a fesztivál hivatalos étele mellett tartalmaz egy pohár bort és egy desszertet is. Ínycsiklandozó a felhozatal, amit ígérnek: liba tepertős bon-bon, házi füstölésű liba kolbász, áfonyás camambert fagylalt, Tokaji Aszús fagylalt különlegességek, helyszínen sült liba tepertő, szarvasgombás valamint fokhagymás serpenyős libamájpástétom, tokaji aszús páté, helyben sütött kenyér, kiváló borok és pálinkák, ahogy elnézzük, mindenki válogathat kedvére. Aki a hangulatért látogatna ki találkozhat látványfőzéssel, Liba Olimpiával, kézművel programokkal. 

Szeptember első hetében újra megrendezésre kerül a miskolci Népkertben, a közkedvelt Miskolci Sörfesztivál. A Borsodi Sörgyár mellett kézműves sörök és külföldi sörkülönlegességek széles palettájával találkozhattok a fesztivál standokon. 
A rendezvény koncertprogram keretein belül fellép a miskolci rockbanda, az Edda Művek, Zséda, az R-GO, a Hooligans, élő zenekaros koncertet ad Dobrády Ákos, Király Viktor és Kállay Saunders András, a Korda/Balázs házaspárZoltán Erika, Kasza Tibi, DJ Dominique és még rengeteg hazai slágergyáros. Aki a külföldi előadókat részesíti előnyben, akkor készüljön Dr. Alban, az Alphaville, és a Boney M fellépéseire.

A szeptember elhozza számunkra a szüreti mulatságok, bornapok fesztiváljait. Ajánlunk nektek néhány kellemesnek ígérkező, szórakoztató programot, ha vidékre lenne kedvetek utazni, begyűjteni a sok – sok szüreti élményt. Íme, válogassatok kedvetek szerint, mindegyik lehetőség önfeledt kikapcsolódást garantál: 

Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a közkedveltté vált Mádi Furmint Ünnep, ahol kitűnő borok, zamatos ételek és ingyen látogatható magas színvonalú kulturális programok teszik felejthetetlenné a Mádra érkezők hétvégéjét.    
A mádi borászok a helyi dűlők kitűnő adottságokat kihasználva kiváló minőségű, karakteres boraikat mutatják be és kóstoltatják meg a résztvevőkkel.
A rendezők gondoskodnak róla, hogy a sport is helyet kapjon a sok étel és ital mellett a programok között. A vendégek nevezhetnek teljesítménytúrára, futóversenyre, dűlőtúrára, ahol akár értékes nyereményeket is bezsebelhetnek.
A gyerekeket is színes programokkal szórakoztatják több helyszínen. Kolompos koncert, bicikliverseny, kézműves foglalkoztató, táncház és a Szőlősgazda játszópark mellett, sok meglepetés várja őket.
A rendezvény egyik fő színtere a Furmint Korzó, ahol bemutatkoznak a mádi és tokaj-hegyaljai borok, kézművesek, iparművészek. Standjaiknál fogyaszthatóak a gasztronómiai kiállítók ízletes ételei. Az egész utca vásári forgataggá alakul utcazenészekkel, gólyalábasokkal, kisbíróval és minden tartozékkal, ami egy igazán kiváló szüreti naphoz dívik.
A kulturális és zenei programok, a szüreti felvonulás, a nyitott pinceprogramok, dűlőtúrák, kiállítások, szakmai programok mellett néptánc produkciók, népzenei koncertek is lesznek. Találkozhattok A Neoton Família sztárjaival, és a közkedvelt Magna Cum Laude együttessel,  akik élő koncertet adnak.

Az őszi évszaknak megfelelő specialitásokkal, ízekkel és programokkal készül az Etyeki Piknik. Egész hétvégén borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, bográcsban főtt lecsó, kézműves kiállítás és vásár, gyerekliget várja a látogatókat. A Piknik főzőverseny és piknikkosárbérlési lehetőséget is biztosít. A zenei programról olyan zenészek gondoskodnak, mint a Bon Bon, a Bohemian Betyars, a Meszecsinka vagy Benkő Zsolt blues gitáros. 


A bohém sokadalom Budafok-Tétény páratlan borkultúrájával és könnyed pezsgőivel várja a hozzájuk érkező vendégeket különleges élményt kínálva.
A gasztronómiai programokon túl többek között Odett and the go girls, Mary Popkids,Éliás Junior,Bohemian Betyars, Budapest Jass Orchestra és Malek Andrea fellépéseit is élvezheti a közönség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése