-

2015. április 27., hétfő

Napjainkban egyre inkább felértékelődik a hagyományos társkeresés - interjú Babos Józseffel, a Cronos Társkereső székesfehérvári és veszprémi irodavezetőjével

Babos József, a Cronos székesfehérvári és veszprémi irodájának vezetője. Úgy látja az internet térhódításával társadalmunk jelentős átalakulásban van, ami nem kedvez az emberi kapcsolatok kialakulásának, sőt nehezíti azt, főleg ha az ötven feletti korosztályt nézzük. Éppen ezért értékelődik fel a társkeresésben a személyes, illetve személyre szabott hagyományos társkeresés, hiszen internetes adatlapokon a száraz adatokból, nehezen felismerhető a számunkra ideális társ, viszont a személyes kapcsolatokon alapuló irodai segítség, figyelemfelhívás, és ajánlás hatékonyan növelheti az eredményességet, és keresési céljainkban meghatározott ideális társunk megtalálását.




  • Mióta foglalkozol személyes tanácsadással és miért választottad ezt a hivatást?

14 évvel ezelőtt kezdtem el foglalkozni a társkereséssel. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a hivatás, mivel az addigi tevékenységeim során is általában emberekkel foglalkoztam, és ez a lehetőség új kihívás elé állított.

  • Milyen segítséget tudsz nyújtani a társkeresőknek?

Nagyon sokféle segítséget tudok nyújtani, hogy pontosan mire van szükség leginkább attól függ, hogy „új” vagy „gyakorlott” társkeresőkről van szó. Aki például csak nemrég kezdett el társat keresni, ráadásul egy hosszú, tíz-húsz éves párkapcsolat után, egészen biztosan nincs sok tapasztalata ezen a téren. Neki nagyon sokat tudok segíteni azzal, hogy felkészítem első találkozásaira. (Megfelelő helyszín, beszédtéma stb.) Azt is megfigyeltem, hogy a legtöbb ember egy hosszú kapcsolat után idősebbnek látja a saját korabeli embereket. Ennek oka, hogy volt párját nap mint nap látta, így nem érzékelte személyének változásait. Igyekszem már a fényképes válogatáskor felhívni erre a figyelmet, ezzel is segítve a sikeresebb kiválasztást. 

Hogy még egy példát mondjak, első beszélgetéskor legtöbben hajlamosak volt kapcsolatukról, és az ott felmerült problémákról mélységeiben beszélni. Ez kezdődő kapcsolatukat nagyban megnehezíti, viszont kis odafigyeléssel, a hibát kiküszöbölve az eredményességet segíti. De hogy a gyakorlott tárkeresőkről is szóljak, náluk gyakori kommunikációs hiba, hogy a beszélgetések első felében a feltételeiket és elvárásaikat a másik számára diktátumszerűnek tűnő módon közlik, ami taszító lehet a másik fél számára. Gyakori, és nagyon fontos hiba a keresési célok rossz megválasztása, ami tartósan sikertelenné teheti társkeresésünket, viszont ennek átbeszélése és korrigálása sikerességünket pozitív irányba vezeti.

A fenti problémák csak a kívülről szemlélő és a témát ismerő számára látható, ezért fontos, hogy azokra felhívjam az érintettek figyelmét.

Az iroda az előbbieken túl a személyes ismeretségből adódó ajánlások alapján nagyon hatékonyan segítheti a társkeresést. Az emberek általában adatlapok alapján az esetek jelentős részében nem ismerik fel a lehetőséget egymásban. A figyelemfelhívás és a személyes ajánlás az iroda részéről ezt a hiányosságot pótolja, illetve a hatékonyságot növeli.

  • Megosztanál velünk 1-2 sikertörténetet?

Egy nap egy veszprémi külvárosi benzinkútnál tankoltam, amikor rám köszönt egy hölgy és egy úr. Ők régebben társkeresőink voltak. Az úr bement a shopba, és a hölgy odajött hozzám beszélgetni. Elmondta, hogy már több éve tart a házasságuk, és szinte a mai napig úgy érzi, hogy minden nap még erősödik ez az érzés, amit a férje iránt érez. Közben a férfi kijött, és barátságosan mosolyogva átadott egy névjegykártyát, melynek hátoldalán kézzel írt „Köszönjük!” felirat volt. Rájuk nézve nem is kellett mondani semmit, mert két boldog embert láttam.

Új társkereső hölgy érkezett az irodába. Miután átbeszéltük, hogy számára ki lenne az ideális úr, kikerestük az elvárásai szerint megfelelőket, majd egyenként végignézve választott a lehetőségek közül. A választás közben László adatlapjához értünk, de őt nem választotta ki. László néhány napja érkezett, és a személyes elbeszélgetés során hasonló dolgokat fogalmazott meg, ezért felhívtam rá a figyelmét. Egy rövid ideig gondolkozott, majd közölte hogy Lászlót is kiválasztja. Három nap múlva felhívott a hölgy, hogy igazam volt, Lászlóban megtalálta, akit keresett, és ezért nem szeretne tovább társat keresni. Hét év múlva egy bevásárló központban szólítottak meg, két gyermekkel voltak, és nagyon boldog embereknek látszottak.

  • Kiknek javaslod, hogy hozzád forduljanak segítségért?

Jelenleg Magyarországon az internetet valamilyen formában használó emberek száma a lakosság 72 százaléka, ebből következik, hogy a társkeresésre, is egyre többen használják praktikus szempontok miatt. Ugyanakkor - a fentiek miatt - az irodai társkeresés hatékonysága nem megkérdőjelezhető, és összevethető, hiszen erőssége a személyes ismeretség, amit az internetes virtuális valóság nem helyettesíthet. Éppen ezért minden párkeresőnek tiszta szívvel ajánlom.

Székesfehérvári irodánk elérhetősége: 8000 Székesfehérvár, Ybl Miklós utca 13.
Veszprémi irodánk elérhetősége: Tizenháromváros tér 25.
E-mail: babosjozsef@hdsnet.hu
Telefon: 06-20-444-29-71

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése