-

2014. augusztus 7., csütörtök

Ki mondja ki előbb: szeretlek?

Közösségi oldalainkon megkérdeztünk titeket, mit gondoltok: a nők vagy a férfiak mondják ki előbb azt a bizonyos bűvös, SZ-betűs szót? Nem meglepő módon a többség a nőkre szavazott. Közkeletű nézet, hogy inkább a hölgyek vallanak szerelmet először, miként ők is a hálásabbak azért, ha partnerük mondja ki előbb mit érez. Kutatások azonban ennek épp az ellenkezőjét bizonyítják.




Annak ellenére, hogy a nőket tartják romantikusabbnak, mégis a férfiak azok, akik előbb mondják ki egy kapcsolatban a szeretlek szót és ők azok is, akik hálásabbak ha partnerük vallja be elsőként miként érez. 

A Massachusetts Institute of Technology egyetem kutatói arra a megállapításra jutottak, hogy 70 (!) százalékban a férfiak mondják ki elsőként a bűvös szót. Ennek oka egyébként evolúciós okokra vezethető vissza a tudósok szerint: a szeretlek szó kimondása gyakorlatilag egy "tárgyalási folyamat" része. Ebben a folyamatban más és más fontos a férfi és a nő számára. A nők számára az, hogy "ne adják" magukat túl korán, míg a férfiak számára az, hogy ne "ajánljanak" túl keveset. 

A férfiak azzal követhetik el a legnagyobb hibát, ha nem fejezik ki az elkötelezettségüket, ezzel elveszítve a kapcsolatot is, míg a nők azzal, ha fenntartások nélkül elhiszik a férfi vallomását. 

Egy másik felmérés már egészen pontos számokat is tartalmaz. E szerint egy férfinek átlagosan 88, míg egy nőnek 134 napra van szüksége érzelmei megvallásához. 

Írjatok nekünk, hogy milyen tapasztalataitok vannak, korosztálytól függetlenül? Ki mondja ki előbb, hogy szeretlek és mikor?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése