-

2014. augusztus 12., kedd

5 program, amit ne hagyj ki, ha kimész a Szigetre!

A mínusz egyedik nappal tegnap elstartolt Európa egyik legnagyobb zenei és kulturális fesztiválja, a Sziget. A szervezők a koncertek mellett számos egyéb érdekes programmal is készülnek, ezek között (mint minden évben) akadnak izgalmas újdonságok is. Ezek közül válogattunk össze nektek néhányat.


Forrás: sziget.hu


76 hektár, napi akár 85 ezer látogató, 54 helyszín, egy hét buli: immár 21. alkalommal nyitotta meg kapuit a Sziget Fesztiválköztársaság! Nézzük a koncertek mellett milyen más programokat lehet (és érdemes) kipróbálni:

1. Tábortűz és Homokozó

A 45 éves Woodstock-i Fesztiválra emlékeznek a Sziget legújabb helyszínével. A Tábortűz egy 400m2-es hatalmas homokozó közepén található, ahol nappal mindenki megvillanthatja homokvár-építő technikáját, majd éjszaka a tűz fellángolásával a meghirdetett pályázaton nyertes utca¬zenészek veszik át a főszerepet és biztosítják a hangulatot. Az ő feladatuk lesz mindenkiből kihozni az énekest!

2. Luminárium


Angliából idén tucadszorra érkezik a szigetre egy „luminárium”.  A luminárium alámerülés egy színes álomvilágba, mindez 800 m2-en speciális műanyagból és fóliákból, nagyteljesítményű légbefúvókkal megvalósítva. Ez egy szobor, ahol a művész építész, és a festést a (nap)fény végzi. Kihagyhatatlan élmény, idősebbeknek és fiatalabbaknak egyaránt!



Forrás: Luminárium

3. Világfalu - Hungarikum programok


A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum hatalmas rackáját keresve könnyen megtaláljátok a tavaly még Hungarikum falu néven futott helyszínt. A bárány ár­nyékában a magyar pásztorok mindennapi életébe nyerhettek betekintést. A táncházakban és a tánctanításokon a pásztortáncoké lesz a főszerep. Az érdeklődők a Skan­zen jóvoltából a délutáni bemutatókon és műhelyekben kipróbálhatják a régi pásztorviseleteket, fodrászatukban bárány-göndörre pöndörítik a vállalkozók haját, de lehet majd mézes bárányt bo­dorítani, aranyszőrű bárányt építeni, gyapjú ékszereket készíteni és régi népi játékokkal játszani.
A Sziget-eye nem más, mint egy 35 méteres óriáskerék, amely nyitott kabinokkal üzemel, így tökéletes kilátásod nyílik a 10 perces menetidő alatt mind a fesztiválköztársaság, mind a "szomszédos államok" területére. Ha tériszonyotok van, ezt inkább hagyjátok ki :)
Forrás: sziget.hu
A Rubik Sziget egy mini élményközpont. Alsó szintjén egy koktélbár és egy borozó kap helyet. Előbbiben speciális, csak erre a hétre kreált Rubik koktélok, míg az utóbbiban elismert magyar borok közül válogathatnak a vendégek. Az első szinten a Design Terminál szervezésében egy ún. Mini Terminálban kreatí­van tölthetik el idejüket a szigetlakók, a Rubik kocka által inspirálva tervezhetnek és készíthetnek logikai- és társasjátékokat, ékszereket, illetve használati tárgyakat saját ötleteik alapján, újrahasznosított anyagokból. A második szinten Rubik Ernőről, a Rubik kockáról, és a New Jersey-ben található Liberty Science Center Beyond the Rubik’s Cube című kiállításáról készült filmeket vetítenek folyamatosan. 
Ezeken felül (a már megszokott módon) fel lehet keresni a Múzeumi negyedet, a Sziget Beachet, a WAMP Design Piacot ... és még sorolhatnánk a változatos és izgalmas programokat.(Az összes programért katt ide.)
Fesztiválról lévén szó a lényeg persze a zene! Idén is sokszínű zenei kínálattal találkozik, aki kilátogat a Hajógyárira: (többek között) fellép a Queens of the Stone Age, az Outkast, a Madness, a Manic Street Preachers, a Placebo, a Korn, a Prodigy, a Deadmau5, Skrillex, Macklemore & Ryan Lewis, Calvin Harris, Miles Kane, a Bonobo, a Klaxons, a Crystal Fighters és a La Roux.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése