-

2014. július 11., péntek

Vicces magyar filmek otthoni mozizáshoz

Ha már volt néhány randitok és sikerült kicsit megismerkednetek egymással, nyugodtan beiktathattok a programotokba egy otthonülős, összebújós mozis estét. Az első ilyen alkalomra  mi valamilyen vígjátékot ajánlanánk: a közös nevetés biztosan nem árt, ráadásul azt is tesztelhetitek, hogy hasonló ízlésetek van-e filmek terén.

Annak ellenére, hogy sokan sokat tettek azért, hogy a magyar film a “gagyi”, esetleg a “nézhetetlen” kategóriába kerüljön sokak fejében, időről-időre vannak azért üdítő kivételek. Az alábbiakban néhány kifejezetten jó magyar filmet ajánlunk nektek. Reméljük, hogy adtok a magyar mozinak is egy esélyt! Jó szórakozást!




1. Kezdjük egy olyan filmmel, ami ugyan 45 éve készült, mégis a mai napig kötelező darab, kortól és nemtől függetlenül. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy rendszeresen idézünk belőle. Mindenki tudja, hogy “az élet nem habostorta”, a “nemzetközi helyzet fokozódik”, vagy hogy a magyar narancs kicsi, savanyú és sárga, de legalább a miénk! Gondolom sokan kitalálták már, hogy Bacsó Péter kultikus filmjéról,  A tanú-ról van szó. Ha olvasóink között vannak olyanok, akik még nem látták, sürgősen pótolják, megéri! Persze tudjuk, hogy sok olyan regisztrált tagunk is van az ötvenes korosztályból, akik már sokadjára fogják megnézni.



2. A második film “A tanú” után éppen 10 évvel, 1979-ben készült, olyan zseniális színészekkel, mint Koltai Róbert vagy Haumann Péter. Valószínűleg elég annyit mondanunk, hogy Bendegúz, Csámpás Rozi, Patás Ördög és mindenki azonnal tudni fogja, hogy az Indul a bekterházról beszélünk. Garantáltan jó hangulatban telik majd a randi, ha ezt a filmet választjátok!



3. Pár évvel a rendszerváltás után készült ugyan, de hangulatában (direkt) a Kádár-rendszert idézi ajánlónk első zenés darabja, a Csinibaba. Hamisítatlan magyar hangulat, remek színészek és tényleg hihetetlen jó számok! Sőt, még a romantika is adott ...



4. Mi még jól emlékszünk mekkora meglepetés volt Kapitány Iván és Rudolf Péter közös filmje, az (azóta két folytatást is megélt) Üvegtigris. Lali, Cingár, Csoki, Gaben, Róka és Sanyi karakterét egy életre megjegyeztük, de nem csak a főszereplők, hanem a mellékszereplők is jellegzetes magyar karakterek. Az útszéli büfékocsi és tulajdonosának kalandjai tökéletes kikapcsolódást nyújtanak egy pohár bor, vagy egy korsó sör mellett a nyári melegben!



5. Habkönnyű, aranyos romantikus vígjáték a Csak szex és más semmi. A film ugyan komoly kérdéseket feszeget (mit tegyen a nő, ha gyereket szeretne, csak épp a megfelelő pasi hiányzik hozzá), de mégis sikerül lazának és kedvesnek maradnia. A végén persze jön az elmaradhatatlan happy end, de még azt is sikerült úgy megoldania Goda Krisztina rendezőnek, hogy hihető marad és a “nyálfaktor” sem csordul túl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése