-

2014. július 25., péntek

Művészetek Völgye, Dumafüred, Jazznapok, Herkules - a Cronos Társkereső Klub hétvégi programajánlója

Ismét eltelt egy hét, mi pedig ezúttal is igyekeztünk összeszedni néhány nagyszerű programot a hétvégére nektek. Reméljük találtok köztük kedvetekre valót! Kellemes hétvégét kívánunk minden kedves olvasónknak!




1. Művészetek Völgye


Idén 24. alkalommal, 53 helyszínen, közel 1000 programmal és 1500 fellépővel vár Magyarország legrégebbi, de idén új sebességre kapcsoló összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye.

A Balaton-felvidék több száz éves településein (Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend) megrendezendő 10 napos rendezvénysorozat látogatói idén a már klasszikus "völgyművészek" előadásai mellett új fellépőkkel, programokkal és helyszínekkel találkozhatnak. Az ország legnagyobb nonprofit összművészeti fesztiválja hű kíván maradni az alapítás óta jellemző értékőrző és értékteremtő törekvéseihez, ugyanakkor az innováció jegyében olyan új szubkultúrák felé is nyit, amelyek korábban kevésbé voltak jelen a Völgyben.


2. DumaFüred


Idén harmadik alkalommal rendezi meg a Dumaszínház a nyár egyik legnépszerűbb eseményét, a DumaFüred fesztivált. 2014. július 25. és augusztus 3. között a programsorozat új helyszínen, a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpont szabadtéri színpadán várja látogatóit.




A tíz napon át tartó humorfieszta most is a stand-up műfaj legnagyobbjait vonultatja fel. Többek között színpadra lép Aranyosi Péter, Hadházi László, Kovács András Péter, Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán, Mogács Dániel és Felméri Péter. Lesz Duma Jam, All Stars, Duma Szving, Duma Maraton, önálló esttel érkezik Hadházi László és a Felméri Péterrel kiegészült Szomszédnéni Produkciós Iroda, és az aktuális Dumaszínház kabaré felvételére is itt kerül majd sor. Újdonság még a Dumaszínház Roast is, ahol humoristák égetik le Ganxsta Zoleet.


3. Debreceni Jazznapok


Magyarország legrégebbi folyamatosan megrendezett jazz találkozója, a Debreceni Jazznapok, idén több szempontból is különleges lesz. Az egyik a régi-új helyszín miatt: a július 26-i és 27-i koncertek a megújult Nagyerdei Szabadtéri Színpadon lesznek. A másik pedig, hogy a magyar dzsessz nagy öregjei és fiatal tehetségei mellett igazi világsztár, többek között Joe Lovano várja majd a jazz-rajongókat! Jazz őrültek számára kihagyhatatlan program! Döntsétek le azt a sztereotípiát, hogy a jazz műfaját csak az idősebb generáció kedveli.


+1

A héten mozikba kerülő Herkules című filmet azoknak ajánljuk, akik csak valami könnyed szórakozásra vágynak egy légkondicionált moziteremben. A film érdekességét az adja, hogy most debütál a vásznon a világhírű magyar szupermodell, Palvin Barbara.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése