-

2014. július 4., péntek

Hétvégi programajánló

Ha hinni lehet a meteorológusoknak, hétvégén ismét igazi nyári időre lehet számítani, így aki teheti mozduljon ki, látogasson el valamelyik hazai strandra vagy vízpartra. Az életkor sem lehet kifogás, az ajánlott programokat az ötven felettiek is élvezni fogják. Akinek most nem fér bele az idejébe a hétvégi kirándulás, az is számos remek programból válogathat.


Programok a Balatonnál

Július első hétvégéjén  ismét lesz Ghymes Fesztivál.  A  tavalyihoz hasonlóan ezen a nyáron is Tapolca, Hegymagas és a Szent György-hegy adnak méltó helyszínt az összművészeti fesztiválnak, ahol a jelen és a múlt, valamint az irodalom, a színház, a zene és a tánc jól megférnek egymás mellett. Balatongyörökön a jazz és blues rajongókat várják, a Jazz Fiesta Nemzetközi Jazz és Bluesfesztiválon. Gyenesdiáson a nyaralók Dixie – vagy Keszeg Fesztiválon vehetnek részt.

Programok Budapesten

A Budapesti Nyári Fesztivál keretében ezen a hétvégén mutatják be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Bizet legnépszerűbb művét, a Carment. A világ zenei színpadainak leggyakrabban játszott darabja új rendezésben kerül bemutatásra a Margitszigeten a legjobb hazai énekesek közreműködésével. A címszerepet a fesztivál meghívására napjaink egyik „legkapósabb” Carmenje, Rinat Shaham alakítja.

Gyerekeseknek ajánljuk a „Dinoszauroszok Élete” című kiállítást a Millenárison. Világszerte több millióan látták már a több mint 50 mozgó dinoszauruszt, amelyek egyszerre ijesztették meg és bűvölték el a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Focirajongóknak kötelező program a szintén a Millenárison megtekinthető, „A labdarúgás művészete” című kiállítás. Az ötvenes évek ismert sportfotográfusa, Kozák Lajos hagyatékából kerültek elő korábban sehol sem bemutatott képek a kor legismertebb magyar labdarúgóiról. A fényképész fázisfotói tanulmányszerűen, és elképesztő részletességgel mutatja be az Aranycsapat és a kor más híres focistáinak emblematikus trükkjeit.

Sopron

A fesztiválrajongóknak nem kell bemutatni a minden évben Sopronban megrendezendő Volt Fesztivált. Vannak, akik már javában buliznak, de még most sem késő csatlakozni! Péntek este többek között a Magna Cum Laude, a 30Y, az Irie Maffia és Icona Pop lép színpadra. Szombaton meghallgathatjátok a Magashegyi Underground, a Hurts, vagy Péterfy Boriék koncertjét. Vasárnap Ganxtáék, az Ocho Macho és a Kiscsillag szórakoztatja a közönséget. Jó hír azoknak, akik nem tudnak kimozdulni otthonról, hogy a koncerteket élőben lehet követni a neten.

Mozi

Akik inkább egy kellemesen hűtött moziban szeretnének kikapcsolódni, két filmet ajánlunk. Akik picit komolyabb filmet keresnek, nézzék meg a ”Magyarok a Barcáért” című dokumentumfilmet, amely három magyar labdarúgóról szól, akik hőssé váltak Barcelonában. A könnyedebb szórakozásra vágyóknak a népszerű Transformers filmek legfrissebb darabját ajánljuk.

Mindenkinek kellemes hétvégét, jó szórakozást kívánunk!












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése