-

2019. február 13., szerda

Dolgok, amik megváltoznak, ha már nem vagy egyedül

Ha az ember egyedül él, akkor minden a saját ritmusa szerint történik. Akkor kelünk, fekszünk, eszünk, tévézünk, bulizunk, amikor csak akarunk. Senki nincs mellettünk, nem kell senkihez alkalmazkodnunk. Viszont, ha találkozunk a szerelemmel, akkor a dolgok megváltoznak. És szerencsére inkább pozitív változásokat hoz az életünkbe.

Dolgok, amik megváltoznak, ha már nem vagy egyedül


1. Többé már nem jelent gondot a személyes küzdelmeidről beszélni.
Ami miatt egykor szorongtál mások előtt, és amiről nehezedre esett beszélni, természetesnek tűnik a megfelelő ember társaságában. Tudod, hogy ő nem fog elítélni valamiért, ami a múltban történt vagy a jelenben történik veled, így nyugodtan felfedheted előtte valódi önmagad.

2.  A csend többé nem kínos.
Nem kell folyamatosan beszélnetek ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat egymás társaságában. Tudtok úgy is időt együtt tölteni, hogy nem fecsegtek feleslegesen, mégis tökéletesen megértitek egymást. A kommunikáció nem csak verbális formában létezik köztetek.

3.  Nem kell azon görcsölnöd, vajon mit gondol a partnered.
Nyugalom száll meg, akárhányszor csak a párodra gondolsz. Nem aggódsz többé olyan kicsinyes dolgokon, mint hogy mit, és hogy rögtön válaszol-e az üzenetedre. Tudod, hogy te vagy a legfontosabb ember az életében, ahogy ő is a legfontosabb ember a te életedben.

4.  Ki tudjátok fejezni egyet nem értéseteket anélkül, hogy tiszteletlenek lennétek a másikkal a szemben.
Lehet, hogy sokszor különbözik a véleményetek, ez azonban nem feltétlen jelent veszekedést és feszültséget a párkapcsolatotokban. Tisztelitek egymás véleményét, és mindig érdeklődéssel végighallgatjátok a másik álláspontját.

5.  Akkor is kívánjátok egymást, mikor erre látszólag semmi ok sincs.
Olyan hétköznapi dolgok is vonzónak tűnhetnek számodra, mint például, ahogy szerelmed a kávéját szürcsöli, vagy ahogy hevesen magyaráz valamit. Ez persze azért van, mert elsősorban a nagy Ő személyébe vagy szerelmes – a külső, ami megfog, a belső, ami megtart.

6.  Nem félsz felfedni előtte furcsa szokásaidat.
Nem csupán felfeditek furcsa szokásaitokat egymás előtt, és elfogadjátok a másik életvitelének minden velejáróját, de közös szokásokat is kialakítotok.

7.  Bemutatod őt a barátaidnak.
Nem aggódsz azon, hogy a barátaid nem értenek majd egyet a választásoddal, vagy hogy úgy gondolják, többet érdemelsz. Sőt, alig várod, hogy megismerhessék a szerelmedet! Nincs benned kétely afelől, hogy imádni fogják.

8.  Te pedig úgy fogod szeretni az ő barátait, mint a sajátjaidat.
Nem kell erőltetetten mosolyognod, vagy feszélyezve érezned magad, ha a párod barátai társaságában töltötök el egy napot. Őszintén élvezed a velük töltött időt, és örülsz, ha látod őket.

9.  Akkor is jól szórakoztok, ha épp semmi különlegeset nem csináltok.
Egész nap otthon lustálkodhattok, mégis élvezitek, mert együtt teszitek. Nem muszáj valami izgalmasat csinálnotok ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat együtt.

10.  Megérinteni őt természetes.
Legyen az véletlen vagy szándékos fizikai kontakt, minden természetesnek tűnik. Gondolkodás nélkül megfoghatod a kezét vagy megölelheted, tudod, hogy úgysem éri váratlanul az érintésed.

11.  Minden helyzetben tudtok nevetni.
Lehet, hogy épp egy vicces filmet néztek, vagy csak melegítőben lófráltok otthon, mindig találtok valamit, amin együtt tudtok nevetni. Az élet egyszerűen vidámabb, ha együtt vagytok.

12.  Nem kell visszafognod magad, ha vele vagy.
Nem kell azon gondolkodnod, hogy hogyan kellene kifejezned magad, vagy hogy mit kellene mondanod. A párod meg fogja érteni a gondolataidat, és pontosan tudni fogja, mit gondolsz. Ez pedig minimálisra tudja csökkenteni a feszültséget köztetek.

13.  A beszélgetés kötetlen.
Nem kell olyan témákon gondolkoznod, amiről mindketten szívesen beszéltek, hiszen tényleg bármiről eltársalogtok akár órákig.

14.  Kifigurázhatjátok egymást anélkül, hogy sértődés lenne a vége.
Semmilyen poén vagy megjegyzés nem fenyeget sértődöttséggel. Ismeritek egymás humorérzékét, és tudjátok meddig mehettek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése