-

2018. december 19., szerda

Randiszabályok: Mennyi az annyi?

Mostanában mindig sietünk és kapkodunk, a párkeresésre is igaz, hogy szeretnénk minél hamarabb letudni, megtalálni az igazit és boldogan élni vele míg meg nem halunk, akárcsak a mesében.




Randiszabályok: Mennyi az annyi?


Akik a párkeresők táborát erősítik már egy ideje, azok tudják, hogy ez sajnos nem így működik. Nem elég egy-két találkozó, ahhoz, hogy eldöntsd valóban érdemes-e belevágni a párkapcsolat építésébe. De akkor mennyi és milyen randi után tudhatjuk biztosan, hogy összeillünk a másikkal?


Egy párkapcsolat első heti, hónapja a legizgalmasabbak. Az ismerkedés szakaszában minden egyes beszélgetés hozzáad valamit ahhoz a képhez, amit addig kialakítottál Róla. 

Ha valaki már az első randin szimpatikus, akkor automatikusan jön a késztetés, hogy minél több időt töltsünk vele, jó lenne felgyorsítani az ismerkedés folyamatát. Pedig ez nem kedvez a kötődés kialakulásának.

Nehéz eldönteni, hogy melyik a jó megoldás: visszafogni magunkat és ritkábban találkozni, vagy mindent beleadni és minél többször összefutni, hogy minél hamarabb kiderüljön van-e jövője a kettőtök kapcsolatának?

Minden formálódó párkapcsolat egyedi eset, minden helyzet más és más, de talán általános szabályként el lehet mondani, hogy a túl sok egymással töltött idő megölheti a kezdeti szakasz szépségét. A randizások szakaszában kell a titokzatosság, kell az izgalom, ha minden nap több időt töltötök együtt, akkor lehet, hogy olyan dolgok derülnek ki a másikról, amit akkor még nem bír el kettőtök kapcsolata, de később már könnyen be tudnátok fogadni és meg tudnátok oldani a dolgot. 

Mi az, amit mindenféleképpen érdemes elkerülni az ismerkedés szakaszában?

1.    Ha még csak online vagy telefonon beszélgettetek, mert távol laktok egymástól, ne tegyétek ki magatokat egy olyan kockázatos dolognak, mint az, hogy elutaztok egymáshoz és mondjuk egy hetet együtt töltötök. Ha a távolság akadályoz titeket, akkor is első körben egy normál 1-2 órás randit, személyes találkozót javasolunk, semleges környezetben.

2.    Pár hónapos ismeretség után együtt elutazni hosszabb időre nem túl jó ötlet. Ha még nem szilárdult meg a kapcsolatotok és nem nyíltatok meg teljesen egymásnak, akkor ezt ne egy hosszabb, közös utazással próbáljátok felgyorsítani. Az összezártság és az egymásra utaltság nem ideális környezet ahhoz, hogy a szerelem szárba szökkenjen.

Mit igen?

Az ismerkedés, randizás apró dolgokról szól, arról, hogy fokról fokra megismeritek egymást. Puhatold ki, hogy Ő mennyit szeretne találkozni és ne tűnj túlságosan nyomulósnak, olvass a jelekből, ha kölcsönös a szimpátia, azt látni fogod rajta. A második randival akár egy hetet is várhattok, de mindenféleképpen, akár csak utalva rá, közöld vele, hogy szimpatikusnak tartod és reméled lesz folytatás. A többi jönni fog magától. Nem szabad elkapkodni…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése