-

2018. június 6., szerda

Amiért rendkívül fontos a fizikai érintés

A tapintás egy olyan érzék, amit általában nem is veszünk figyelembe, hiszen legtöbben a hallást, vagy a látást tekintjük elsődleges érzékünknek.Amiért rendkívül fontos a fizikai érintés

Pedig nap mint nap, számos alkalommal használjuk ezt a képességünket is. Gondoljunk csak arra, mit vált ki belőlünk egy másik ember érintése. Mi mindenért is fontos ez?


Pozitív energiát ad

Amikor egy hozzánk közelálló személy magához ölel minket egy nehéz pillanatunkban, az valóban akkora erőt tud adni, mintha feltöltöttek volna minket. Tudományosan alá van támasztva, hogy az érintés oxitocint szabadít fel. Így valóban igaz az, hogy az érintésnek boldogságfokozó hatása van. /Nem véletlenül vannak szerte a világban „free hug” projektek, hiszen az öleléstől az ember egyre csak jobban és jobban érzi magát./

Segíti a kommunikációt

Tény és való, hogy egy megfelelően időzített érintés sokat dobhat egy beszélgetésben. Akár baráti akár egyéb beszélgetést folytatunk, az érintés segít jobban kifejezni magunkat. Személyesebbé és mélyebbé teszi a kommunikációnkat.

Segíti a párkapcsolatot

Egy párkapcsolaton belül azon túl, hogy rendkívül fontos szavakkal kifejezni az érzéseinket, nagyon sokat számít, hogy rendszeresen megérintsük a másikat. Ugyanis ezzel mélyítjük el a másik iránti érzelmeinket. Az érintés segít abban, hogy szavak nélkül is ki tudjuk így fejezni a szeretetünket.

Segít a gyógyulásban

Masszázs, akupunktúra, és más specifikus, tapintással való gyógyítás, már hosszú ideje használatos. És nem kis eredményeket ért már el vele a tudomány. Vagy éppen elég, ha csak arra gondolunk, amikor egy pici babának a szülei érintése nyugalmat ad egy zaklatott állapotban.

Forrás: stylemagazin.hu   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése