-

2018. január 3., szerda

A jól működő kapcsolatok közös elemei

Sokszor nehéz tökéletesen megtalálni az egyensúlyt és megérteni a másik gondolatmenetét, de ha egy stabil kapcsolatot szeretnénk a magunkénak tudni, akkor megéri odafigyelni a következő dolgokra. 



0103 A jól működő kapcsolatok közös elemei

Sajnos nem egyszerű feladat a 21. században fenntartani egy jól működő kapcsolatot, de ha igazán szeretjük a másikat, akkor mégsem tűnik nyűgnek az, hogy megbecsüljük a kapcsolatunkat és tegyünk érte. Méghozzá ezekkel az összetevőkkel operálva:


Tisztelet

A tisztelet kellene, hogy legyen minden kapcsolat alapja. Ez az elsődleges pont, ami felmerül, már jóval a randizás előtt. Ha valaki nem tiszteli a másikat, akkor a kapcsolat eleve bukásra van ítélve. Mielőtt belevágnál egy kapcsolatba, tudnod kell tiszteletben tartani a másik személyét, álláspontját, idejét.

Kommunikáció

Míg a tisztelet fekteti le a kapcsolatok alapköveit, a kommunikáció a kulcs ahhoz, hogy kiderítsd: valóban a hozzád illő ember mellett ébredsz nap, mint nap.

Napjainkban már mindkét nem határozott elképzeléssel rendelkezhet arról, hogy milyen partnert képzel el maga mellé. De ahhoz, hogy ez valósággá is formálódjon, képesnek kell lenned arra, hogy megoszd a gondolataidat a másikkal.

Mi az, amit szeretsz, mi az, amitől falra mászol, mi tesz boldoggá, mint szeretnél változtatni. Fontos azonban az is, hogy ne csak beszélj, hanem hallgasd meg a másik mondanivalóját, hiszen nem véletlen vagytok ketten a kapcsolatban.

Őszinteség

Ez már egy nehezebb dolog, hisz az őszinteség néha azzal jár, hogy megbántjuk a másikat. Azonban, amit a partnered tesz, vagy mond a legtöbb esetben valamilyen hatással van rád, és ez akár negatív, akár pozitív, őszintén kell reagálnod rá. Ha nem nyitod ki a szádat, és osztod meg a másikkal a véleményed, akkor hiába várod, hogy változzanak a dolgok, hiába nyalogatod a régi sebeid, újra meg fog ismétlődni a téged bántó dolog.

Hasonló értékrend

Persze ezt nem azt jelenti, hogy minden egyes apró kérdésben maximálisan egyet kell, hogy értsetek. Még csak közös vallást sem kell gyakorolnotok, sehol sincs törvénybe leírva, hogy ugyanarra a pártra kell szavazzatok, vagy ugyanolyan zenét kell hallgatnotok. De nem árt, ha hasonlóan gondolkodtok arról például, hogy milyen értékeket közvetítetek a gyerekeiteknek, hogyan álltok másokhoz, és általánosan hogyan vélekedtek az életről. Ha mindkettőtök teljesen ellentétes nézeteket vall, akkor sajnos nem valószínű, hogy hosszú életű lesz a kapcsolatotok.

Célok

Itt elég erőteljesen megfigyelhető, ha teljesen más értékrendet képviseltek. Gondoljunk csak arra, hogy te például a következő pár évben szeretnéd körbeutazni a Földet, esetleg másik országba költöznél a munkád miatt, a párod azonban vidéken maradna és gyereket szeretne két éven belül. Légy már az elején őszinte azzal kapcsolatban, hogy mit tartasz prioritásnak, és mit gondolsz a kapcsolatotokról, így nem érhetnek hatalmas meglepetések.

Forrás: stylemagazin.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése